Uit eten zonder suiker: Sugarless

inside-sugarless

Een van de redenen om met suikerwijzer te beginnen (in 2009), was dat er nog maar heel weinig informatie te vinden was over suikervrij eten. We wilden die informatie graag bieden. Een jaar later kon je ook suikervrij eten in een lunchroom. Jennifer opende in Amsterdam de lunchroom Sugarless, waar heerlijk suikervrij eten wordt aangeboden. Ik wilde er meteen een keer naartoe. Het is een plek waar mensen met voedselintoleranties erg blij van worden, maar ook voor alle mensen die gewoon gezond en heel lekker willen eten.

Inspirerend

Omdat we in 2010 onze eerste zoon kregen, kwam het er niet van. En in 2013 kwam onze tweede zoon. We zijn best veel met ze bezig. Vooral als baby waren ze vaak erg onrustig. Het duurde een tijd voordat we er bij onze eerste zoon achterkwamen dat een groot deel van zijn onrust kwam door voedselintoleranties. Toen we onze voeding aanpasten, werden zijn klachten veel minder sterk. Bij de tweede zoon gebeurde hetzelfde, op een minder heftige manier. Nu alles wat rustiger geworden bij ons, ben ik naar Sugarless gegaan. En ik ben heel enthousiast! Ik zou willen dat er zo’n lunchroom vlakbij ons was, dan zou ik er zeker regelmatig naartoe gaan. Samen met onze zoons, want hier kunnen ze bijna alles van de menukaart kiezen! Ik vind het ook inspirerend voor mezelf. Het lijkt me eigenlijk heel leuk om zelf suikervrije, heerlijke lekkernijen te delen op markten, festivals, via lunchrooms of leuke winkels, of misschien wel in mijn eigen lunchroom.

Meer dan suikervrij

Jennifer de Jong is deze eetgelegenheid begonnen vanuit haar eigen passie voor gezond eten. Jennifer had zelf ook allerlei gezondheidsproblemen. Na een lange zoektocht, ging ze zich richten op gezond eten. Dat hielp haar zoveel, dat ze anderen hetzelfde wilde bieden en daarom begon ze deze lunchroom. Bij Sugarless eet je suikervrij, maar al het eten is ook biologisch en vrij van zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en gist. Je kan er ook veel glutenvrij en zuivelvrij krijgen. Geweldig! Iedereen kan er heerlijk eten in een fijne sfeer met leuk, gepassioneerd personeel.

inside-sugarless-11

Eén reactie op “Uit eten zonder suiker: Sugarless” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Suikerloos klinkt een beetje misleidend omdat er gebruik gemaakt wordt van andere methodes om toch een zoete smaak te krijgen. Door het gebruik van bepaalde siropen of kunstmatige suikers, bijvoorbeeld.
    Het probleem is niet zozeer suiker maar de zoete smaak waar mensen aan gewend geraakt zijn. Van nature hebben mensen de neiging om vooral zoete waren te eten, zoals fruit. Suiker wordt om die reden ook aan heel veel producten toegevoegd om ze zoeter te maken want mensen vinden dit lekkerder.
    Maar als iedereen nou minder gefocust is op het eten van zoet-smakend voer en gewoon accepteert dat bepaalde producten nu eenmaal een beetje zuur of bitter zijn dan zou dat al een hele verbetering zijn!
    En ja, dat betekent dat je je koffie of thee niet drinkt met een zoetje, maar gewoon puur. (Zonder melk, want koffiemelk is ook een zoetmaker.)

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.