Uit eten zonder suiker: Restaurant Meneer Buscourr

Vorige week gingen Anna en ik samen met mijn ouders uit eten in Utrecht. Onze keus voor een restaurant was gevallen op Restaurant Meneer Buscourr.

Navraag

De website gaf aan dat zij vlees van de biologische slager halen en werken met zo kort mogelijke aanvoerlijnen voor hun verse producten. Daarom leek ons de kans groot dat ze wel bereid zouden zijn om voor ons tweetjes suikervrij te koken. We belden vóór de dag waarop we wilden komen, zodat men eventueel tijd had om eventuele maatregelen (bijvoorbeeld inkopen) te nemen. Aan de telefoon kregen we te horen dat dat geen enkel probleem zou zijn, dus reserveerden we een tafel. 

Het restaurant

Het interieur
Het interieur

We werden ontvangen door de eigenaar zelf, die toen we eenmaal zaten direct navroeg welke twee van het gezelschap van vier suikervrij wilden eten. Restaurant Meneer Buscourr is van een woonhuis omgetoverd in een rustig restaurant met een ruime indeling, prettig voor een beetje privacy aan tafel.

De eigenaar was ook onze kelner en kwam enthousiast over. Het is leuk dat hij het huiskamergevoel probeert te behouden door de bestellingen gewoon te onthouden i.p.v. te noteren. Dat kan tot gevolg hebben dat hij nog even komt verifiëren of hij het juist had. Vreemd genoeg leverde dat bij de voorgerechten toch nog eenmaal een fout op, maar het geserveerde gerecht bleek ook welkom bij mijn vader.

Het suikervrije diner

Onze suikervrije wens leverde inderdaad geen problemen op. We konden bijna alle gerechten van de niet al te uitgebreide kaart bestellen, op de zoete nagerechten na. Bij twijfel ging onze gastheer direct bij de kok informeren.

Na een heerlijk voorgerecht, broodje en aspergesoepje van het huis en hoofdgerecht kregen we te horen dat de kok ook gezorgd had voor de mogelijkheid van een suikervrij dessert dat niet op de kaart stond, speciaal voor ons. Een lekker alternatief voor de suikerdesserts: verse zomervruchten met geslagen room.

Een lastig punt bij eten in een restaurant is de suikervrije drankkeuze. Wij drinken geen wijn (schijnt overigens vaak ook suiker aan te worden toegevoegd!), dus dan kom je al snel op sapjes of water uit bij het eten. Helaas had Restaurant Meneer Buscourr geen verse sappen in het aanbod, dat zou een fijne toevoeging zijn.

Een positieve ervaring dus voor ons: heel lekker suikervrij eten in een prettige ambiance, alleen zal de prijs niet voor iedereen even aantrekkelijk zijn.

Eén reactie op “Uit eten zonder suiker: Restaurant Meneer Buscourr” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Ik vind dit echt een super initiatief. Het klinkt misschien niet lekker, eten zonder suiker. Maar ik kan het iedereen aanraden. Probeer het gewoon eens. Is erg lekker en nog gezond ook, dus twee vliegen in één klap :D.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.