Uit eten zonder suiker: Rawsome

rawsome_taart
Voor mij is het een luxe om een plek te vinden waar ik heel lekker kan eten en drinken op mijn manier. Dat betekent zonder toevoegingen, zonder geraffineerde suikers, weinig gluten en zuivel en zoveel mogelijk met pure producten. Ik ga niet vaak ergens eten, maar als ik het doe, dan ga ik meestal op avontuur naar iets nieuws. Deze keer was dat in Arnhem.

Hoe vind je zo’n plek?
Ik ken Arnhem nauwelijks en wist niet of er daar zo’n eetgelegenheid is. Hoe vind ik een plek die aan mijn wensen voldoet? Ik zoek via google, kom soms interessante plekken tegen op andere websites en ik hoor mensen uit over hun ervaringen. Een van de websites waar ik al een paar keer een leuke plek voor eten en drinken heb gevonden, is de Groene Meisjes. Zij gaan af en toe op ontdekkingstocht naar een stad in Nederand en schrijven daarna op hun website over alle leuke eetgelegenheden en winkeltjes die ze daar vonden. Via hun website vond ik Rawsome.

rawsome_drinken

Rawsome is helder, heerlijk en suikervrij
Rawsome is absoluut niet ‘geitenwollensokken’, maar helder. Het ziet er prachtig uit, de locatie én wat er op het menu staat. Er wordt alleen natuurlijke, onbewerkte voeding gemaakt. Het eten en drinken is heerlijk, gezond én het ziet er mooi uit. Precies zoals ik hoopte. Er staat ook een vitrinekast met geweldige rauwe taarten erin. De zoetmiddelen die Rawsome gebruikt, zijn onder andere dadels, ahornsiroop en vijgen. Je kan trouwens ook bijna alles meenemen als je geen zin of tijd hebt om het daar op te eten.

Gebruik geen rauw macapoeder

Ik dronk een choco-kick smoothie. Die is lekker, maar voor mij teveel een kick. Mijn lichaam vindt de macapoeder de erin zit, niet goed. Ik had thuis al eens gemerkt dat ik niet goed op macapoeder reageer en vroeg daarom bij Rawsome of ze er maar een klein beetje maca in wilden doen. Maar toch voelde ik me na het drankje alsof ik 5 dubbele espresso’s op had. Later heb ik op internet gezocht naar de reden ervan en daaruit bleek dat je eigenlijk beter geen rauwe maca moet gebruiken. Er zitten stoffen in die licht giftig zijn. Gezonde voeding en superfoods zijn leuk en interessant, maar blijf opletten met producten die je niet goed kent. Soms hebben mensen de neiging elkaar na te praten over gezonde voeding, zonder zelf uit te zoeken of het klopt wat ze hebben gehoord en gelezen. Wat ik bij Rawsome heb gegeten, viel helemaal goed hoor!

Passie

Ik vind het personeel heel gepassioneerd en leuk om mee te praten. De producten en de keuken zien er prachtig uit. Het eten en drinken is heerlijk. Rawsome probeert duidelijk om een sprankelend image neer te zetten, wat ik een goed idee vind. Voor mij mag het toch wat gezelliger in het pand, zodat het wat meer persoonlijkheid heeft. Ik hoop dat er genoeg mensen op af komen, zodat ze in Arnhem kunnen blijven en misschien zelfs ook kunnen uitbreiden. Nederland heeft nog lang niet genoeg van dit soort plekken!

Eén reactie op “Uit eten zonder suiker: Rawsome” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Rawsome is inderdaad geweldig. Ik kom er nu al 1,5 jaar met enige regelmaat en ben erg blij met een eetgelegenheid in mijn eigen stad die voldoet aan mijn voedingseisen.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.