Uit eten zonder suiker: Pannenkoekenhuis de Vuursche Boer

restaurantMarger en ik hadden zin om ‘s avonds een pannenkoek te eten in het bos. We wonen niet ver van pannenkoekenhuis Rhijnauwen, dus belden we daar naartoe. Zij gebruiken echter standaard suiker in het pannenkoekenbeslag. Dat ging dus niet door. Bij het volgende pannenkoekenhuis dat we belden, waren ze helemaal verbaasd toen we vroegen of ze suiker gebruiken. ‘Natuurlijk doen we geen suiker door het beslag!’ Dus onze bestemming was gevonden: de Vuursche Boer in Lage Vuursche.

Lage Vuursche

Dit pannenkoekenrestaurant ligt in de bossen van Lage Vuursche en staat op de hoek van een straat vol met pannenkoekenhuizen. Een heel apart gezicht. Dit restaurant bestaat al meer dan 45 jaar en maakt pannenkoeken op ambachtelijke wijze. Ze zijn inderdaad erg lekker, een aanrader! Ze hebben bovendien genoeg keuze in het beleg zonder suiker. Er was een prettig terras waar je met lekker weer goed kan zitten eten. Het personeel was vriendelijk en redelijk snel.

3360826865_c3f915c262


Opletten

Let dus wel op als je ergens pannenkoeken gaat eten, het ene restaurant gebruikt wel suiker in het beslag en de ander niet. Ook als je zelf pannenkoeken maakt met een pakje pannenkoekenmix moet je opletten. In sommige soorten zit namelijk ook suiker. Op zo’n pak staan altijd de ingrediënten aangegeven, dus even checken kan geen kwaad. Pannenkoeken zonder suiker zijn evengoed erg lekker!

8 reacties op “Uit eten zonder suiker: Pannenkoekenhuis de Vuursche Boer” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Zo’n gevulde pannekoek van het restaurant, daar hoef ik verder niets op te doen. Als ik thuis pannenkoeken maak, doe ik er kaas en paprikapoeder op, of jam (zonder suiker), of agavesiroop. Soms zelfs een groentemengsel, dat is ook lekker!

  2. Bedankt voor de tip. Wij wonen ook in de omgeving van Utrecht, dus dat komt goed uit. Ik heb er nog niet eens bij stil gestaan dat er weleens suiker in het beslag zou kunnen zitten. Thuis maak ik ze altijd zelf en heb er nooit aan gedacht om suiker toe te voegen. Zal ze alleen nog bellen om te vragen of ze ook bijvoorbeeld speltpannenkoeken hebben in Lage Vuursche.

  3. Hebben jullie van nevella gehoord? Het is een zoetstof op basis van sucralose, is glutenvrij, en er zit probiotica in. Het is geschikt voor diabetici. Je kunt info krijgen op http://www.nevella.com en ik kon het kopen bij de c1000. Maar ik ben benieuwd of het een goede keuze is omdat ik voorlopig geen suikers mag om mijn candida te bestrijden. Want misschien is het ook een geraffineerde suiker?

    Groetjes Diana

  4. pannekoeken van zelfgemaakt beslag is veel lekkerder dan uit een pakje. En het scheelt weer ingrediënten lezen.
    Het recept van mijn oma en moeder gebruik ik nog altijd:
    150 gram bloem
    2 eieren
    1/2 L melk (tegenwoordig gebruik ik ongezoete soyamelk omdat mijn kinderen een koemelk allergie hebben)
    snufje zout
    Dunne pannekoekjes van bakken en smullen maar.
    Zelf vind ik kaas/spek pannekoekjes heerlijk omdat je dan een lekkere pittige smaak krijgt.
    Op de pannekoek doe ik meestal suikervrije jam (aarbeienjam van zonnatura is er erg lekker op), maar daar kan ik maar 1 of 2 mee doen, want anders krijg ik teveel (natuurlijke) suikers binnen en gaat mijn suikerspiegel op de hobbel.
    Tegenwoordig gebruik ik daarom veel Tagatesse als suikervervanger, dit heeft echt geen invloed op de bloedsuikerspiegel en is erg lekker op de pannenkoeken, bij de oliebollen, om mee te bakken, etc.

  5. Strooi jij zomaar wat Tagatesse op je pannekoek?
    Ik dacht dat Tagatesse diende om te verwerken in een recept.
    Je kan er dus ook onbewerkt suiker mee vervangen?

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.