Tussendoortje: suikervrije sesamrepen en kokosrepen

oskriAls je geen (geraffineerde) suiker eet, kan je de hele koek- en snoepafdeling van de supermarkt overslaan. Op zich jammer, want iedereen heeft weleens zin in ‘iets lekkers’. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden.

In de natuurvoedingswinkel vond ik sesamrepen en kokosrepen van het merk Oskri. De sesamrepen vind ik lekker, Marger is meer van de kokosrepen.

Sesamrepen

Ik had ooit al eens vergelijkbare sesamrepen op, maar die waren gezoet met suiker of honing en dat eet ik niet meer. Nu vond ik dus deze, gezoet met rijststroop en dadelsiroop. Dit veroorzaakt een minder sterke en minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel dan suiker of honing. De ingrediënten van de sesamrepen zijn simpel: rijststroop, sesamzaadjes en dadelsiroop (allemaal biologisch). Deze repen bevatten redelijk veel zoetmiddel, dus ik eet ze maar heel af en toe. Ze zijn zo zoet dat ze aan je tanden blijven plakken! Deze Sesame Bar is ook verkrijgbaar met toevoegingen. Ik probeerde een keer de sesamreep met venkel, maar vond deze niet lekker. In de natuurvoedingswinkel vond ik maar drie soorten, maar op de website van Oskri zijn veel meer soorten te verkrijgen.

Kokosrepen

coconut bar van oskriDe kokosrepen bevatten kokosnoot en rijststroop. Ook hier zijn allerlei soorten van te krijgen, zoals die met ananas of amandelen. Als je erg van kokos houdt, is dit een lekker en gezond tussendoortje!

Op de website van Oskri vind je een handige pagina waar alle producten met hun ingrediënten worden opgesomd. Zo zie je meteen welke repen je wel en welke je beter niet kunt eten.

11 reacties op “Tussendoortje: suikervrije sesamrepen en kokosrepen” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Bij de tuinen:

  Nakd, raw fruit, nut en oat bar, inverschillende smaken te koop.
  Hier zitten aleen “Raw” ingredienten in. Smaakt best goed vind ik.

  Ook bij de tuinen:

  Nature, verschilende smaken met noten en pitten en pinda’s , gezoet met agave en rijststroop.

  De Oskri vind ik zelf kokos vind ik zelf ook erg lekker. De sesam blijft inderdaad tussen de tanden plakken.

 2. Ja die kokos en sesam had ik ook al ontdekt. Ik vind ze ook best zoet, maar eet ze dan ook maar af en toe.Ben er de laatste weken echt aan het opletten waar suikert inzit qua broodbeleg. Ik at al bijna geen worst,maar nu blijft er nog minder over. En dan om het ook maar niet over die e nummers te hebben. Ik was nog opzoek naar palmsuiker, maar zag wel oerzoet? Is dat hetzelfde?

 3. Annemarieke,
  Palmsuiker is iets anders dan oerzoet. Palmsuiker is te koop bij de Toko en sommige natuurvoedingswinkels. Zie ook ons artikel over palmsuiker.

  Succes met suikervrij eten! Na een tijdje weet je vast meer lekkere alternatieven en gaat het een stuk makkelijker!

 4. Bij de Groene winkel kan ik deze repen niet vinden, was ik net bij een grote natuurwinkel hebben ze wel de sesam maar niet de kokos en die zocht ik nou juist want wordt misselijk van sesam…echt jammer. De enige optie die ik nu nog weet is bij de Tuinen….

 5. Marleen,
  Jammer dat ze de repen die je zocht niet hebben in je winkel. Als je klikt op de link naar Oskri in dit artikel, kom je op hun website terecht. Daar kan je de repen ook bestellen.

 6. Als je geen suiker meer wilt gebruiken probbeer dan eens stevia!
  Geen calorieën, niet slecht voor je gebit, ook niet slecht voor je bloedsuikerspiegel.
  Is zelfs goed voor mensen met hoge bloeddruk en diabetuspatienten.
  Stevia is een plant (honingplant) die ook door de indianen veel werd gebruikt.
  Je kan het in poedervorm, vloeibare vorm of als blaadjes gebruiken.
  In koude of warme gerechten/dranken.
  Je kan het bestellen via internet of kopen in reformhuizen/natuurvoedingswinkels
  Helaas wordt het in Nederland (nog) niet in snoep/koek/dranken verwerkt.
  In Japan al sinds ongeveer 25 jaar, zelfs coca cola is daar gezoet met Stevia.
  Wil je meer weten over Stevia, google er eens op.

 7. @ Anna, bedankt voor de tip maar dat bestellen lijkt me wel weer lastig omdat het niet in het Nederlands is. Ik heb inmiddels een ander reepje gevonden met kokos die echt verrukkelijk is en mij doet denken aan een bounty :). Deze is wel gewoon bij de verschillende natuurwinkels te vinden. Het is een reepje van het merk Molenaartje en met een laagje carobe aan de buitenkant en kost rond de 70 eurocent.
  Daarnaast heb ik nog een andere super lekker tussendoortje ontdekt! Deze heb ik bij de Groene Winkel gevonden. Het is een Fruit Cookie op basis van spelt van het merk Billy’s farm. Het is een biologische koek zonder biet en rietsuiker en gezoet met siropen uit graan en fruit. Deze week trouwens in de aanbieding voor 65 eurocent per stuk :)

 8. Hoi Marleen,
  Jij ook bedankt voor de tips! Ik heb inmiddels de Fruit Cookie geprobeerd en die is inderdaad erg lekker. Ze zijn ook lekker groot, maar toch nog best prijzig. De repen die op een Bounty lijken, zou ik ook graag proeven. Bij de natuurvoedingswinkel waar ik was, hadden ze deze repen helaas niet. Als ik eens bij een andere winkel ben, kijk ik daar nog eens.

 9. Hoi
  Ik was laatst bij de Hema en ik wilde iets bij mijn koffie. Ze hadden van die dikke musli repen zonder suiker. Het was gezoet met 30% honing.
  mmmmm

 10. Nog een tip: http://www.smoodforyou.com/

  Hier vind je een soort van minichipjes. Gemaakt van tomaat, gedroogd en met kruiden, en ook van appel/peer met kruiden. Via bovenstaande site te bestellen. Ze maakten of maken reclame in de Floriade.

 11. Oeps, ik lees dat iemand Stevia aanbeveeld maar kennelijk heeft Stevia dezelfde energie als gewone suiker zodat je lichaam ook op die manier erop reageert. Wel jammer. Ik heb deze informatie van een betrouwbare homeopatische arts.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.