Tussendoortje: suikervrije rijstwafels met carobe

rijstwafel met carobecoatingAls je geen (geraffineerde) suiker eet, kan je de hele koek- en snoepafdeling van de supermarkt overslaan. Op zich jammer, want iedereen heeft weleens zin in ‘iets lekkers’. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden.

Bij de natuurvoedingswinkel verkopen ze onder andere erg lekkere rijstwafels met een carobelaagje erop. Carobe heeft veel weg van cacao en daarom lijkt het of je een rijstwafel met een laagje pure chocolade eet. Het belangrijkste: ze geven voldoening als je zin hebt in iets lekkers.

Deze rijstwafels met carobe bevatten bruine rijst, cacaoboter, carobepoeder, maïspoeder, sojapoeder en vanille. Alle ingrediënten zijn biologisch. Het zijn Bonritzz rijstwafels van Bonvita. Dit merk maakt allerlei biologische zoetigheden. Alleen de rijstwafels met carobe bevatten geen suiker. Hun andere producten bevatten wel suiker (ruwe rietsuiker) of alternatieve zoetmakers (zoals maïsstroop), die wij niet eten.

13 reacties op “Tussendoortje: suikervrije rijstwafels met carobe” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. is maispoeder dan niet hetzelfde als maisstroop?

  Zonder suiker leven is niet echt een opgaaf idd, maar je moet wel af en toe wat lekkers kunnen eten.
  En het is helemaal mooi meegenomen als je zelf van bakken houdt!

  Maarre trouwens, mooie site!

 2. Nienke,
  Dankje voor het compliment!

  Maisstroop is mais verwerkt tot een suiker en dit verhoogd de bloedsuikerspiegel veel meer dan maispoeder (dat is simpelweg mais in poedervorm).

 3. Hoi Anna,
  Superbedankt voor de tip. Ze zijn inderdaad heerlijk! Ik vind het erg moeilijk te geloven dat er geen zoetstof o.i.d. inzit omdat de carobe op de wafel zoet (genoeg) smaakt, al mag ik er vanuit gaan dat de ingrediëntenlijst klopt… Of is carobe van nature vrij zoet?

 4. Kelly,
  Carobe heeft van zichzelf een zoete smaak. Handig he! Rijstewafels zijn zelf ook best zoet trouwens. Ik kon het ook bijna niet geloven toen ik deze rijstewafels voor het eerst proefde.

  We gebruiken carobe ook soms in onze eigen recepten. Voor mensen die geen cacao willen of mogen gebruiken, is carobe bovendien een goede vervanger.

 5. Ik heb deze carobe rijstwafels 1,5 jaar geleden erg vaak gegeten en ze bevielen mij erg goed!

 6. Wat een heerlijke rijstwafels!! Ben echt blij dat ik eindelijk iets gevonden heb wat zoet smaakt maar geen toegevoegde suiker bevat. Ik weet sinds een jaar dat ik hypoglycemie heb, door orthomoleculaire artsen ook wel dysglycemie genoemd. Nu kan ik iets zoets eten zonder dat mijn suikerspiegel te veel gaat schommelen!

 7. Dit product bevat wel degelijk een zoetmiddel, nl rijststroop wat in de carob wordt verwerkt. (De carob bestaat nl uit cacaoboter, carobpoeder, rijststroop, maispoeder, sojapoeder en vanille) Op de webstite van bonritz kan je bij het product de ingredienten bekijken en daar staat wel degelijk rijststroop. Hoewel het geen suiker is, is het wel een afgeleide van suiker….dus zeker niet suikervrij..,:(

 8. Annika, onder suiker verstaan wij de witte, geraffineerde suiker. Rijststroop gebruiken we wel (maar niet teveel).

 9. Dank je Annika voor je nuttige antwoord. Wat jammer dat het niet op de verpakking staat, dat zou wel zo moeten zijn.

 10. Ik probeer ook zo weinig mogelijk suiker te eten en omdat ik las dat aan de carobe wafels geen suiker is toegevoegd ben ik deze gaan eten. Ze zijn erg lekker. Maar als ik op de ingrediëntenlijst kijk zie ik staan dat er 22% suiker per 100 gr is toegevoegd. Dat is ruim 3,5 gram per wafel. Dat is toch heel erg veel? Het gaat dan wel om natuurlijke suikers (rijststroop) maar ik lees op jullie site dat dit toch ook een piek in je bloedsuiker geeft. Ik dacht dat ik goed bezig was maar begin nu wel te twijfelen.

 11. Hanneke. Wij eten ze ook nog steeds hoor. Als je er af en toe een van eet, is het naar mijn mening een gezond tussendoortje. Hopelijk heb ik je twijfel zo wat kunnen wegnemen.

 12. Dank voor je reactie. Ik blijf ze lekker eten. Dank ook voor al jullie informatie. Heb ik zeker wat aan.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.