Suikervrije pindakaaskoekjes (glutenvrij)

pindakaaskoekjes

Sinds een tijdje plaats ik regelmatig een foto op instagram. Zo kan ik jullie laten zien wat er bij ons thuis voorbij komt aan suikervrij eten en drinken. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Mijn meest recente foto op instagram was deze, van heerlijke pindakaaskoekjes. Lekker, makkelijk en nog glutenvrij ook. Als je niet glutenvrij eet, mag je er ook van genieten! Iemand vroeg me om het recept.

Het is een aangepast recept uit het Jamiemagazine van april 2013, het Nederlandse tijdschrift van Jamie Oliver. Het originele recept is van Anna Jones. Hier is mijn versie.

Pindakaaskoekjes (suikervrij, zonder gluten, vegan)
voor 10 stuks

150 gram glutenvrij meel (ik gebruikte 1/3 boekweitmeel, 1/3 rijstemeel en de rest maismeel en een beetje maizena
1/2 tl baking soda (probeer het gerust met bakpoeder als je geen baking soda in huis hebt)
flinke snuf zout
125 gram pindakaas met stukjes noot (suikervrij)
50 ml agave
50 ml olijfolie

 • Haal een bakplaat of rooster uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
 • ┬áMeng in een kom het meel, baking soda en zout
 • Meng in een ruime (andere) kom de pindakaas, agave en olijfolie goed door elkaar
 • Schep het meelmengsel in de ruime kom met het andere mengsel en roer vlug door elkaar.
 • Maak ongeveer 10 koekjes van het deeg en leg ze op de bakplaat
 • Bak gedurende 10 minuten
 • Laat ze afkoelen en haal ze dan van de bakplaat af

10 reacties op “Suikervrije pindakaaskoekjes (glutenvrij)” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Ik heb dit recept laatst gemaakt, maar voor mij was het toch wel erg veel pindakaas :) Bij iedere hap alsof ik een hap pindakaas nam….. Ik houd best van pindakaas, maar dit was voor mij toch ietwat te veel :)

 2. ik heb het vandaag gemaakt,maare de koekjes waren te droog en vielen uit elkaar..
  helaas !! Weet niet zo goed wat ik verkeerd heb gedaan …

 3. @Marjo Heb je het recept precies gevolgd? Wat je kan doen, is het beslag maken en het dan 10 minuten laten rusten en er daarna koekjes van maken en bakken. Ook kan je wat meer olijfolie gebruiken (60 ml in plaats van 50 ml). Het beslag moet vrij soepel zijn. Je moet er nog wel een mooie ronde vorm van kunnen maken, maar het moet niet droog zijn.

  @Nathalie Je kan wat minder pindakaas gebruiken en wat meer olijfolie, misschien dat dat helpt.

 4. Ook hier zijn ze veel te droog! Heb wat meer olijf olie gebruikt maar echt mega droog. Ze vallen uit elkaar en in je mond is het alsof je een hap poeder binnen hebt gekregen. Wat erg jammer is want de smaak is wel erg goed.

 5. Wat jammer dat de koekjes zo droog zijn geworden! Ik heb dat eerlijk waar echt niet. Tijd om een filmpje te maken als ik de koekjes maak!

 6. Leuk recept en het smaakte ook erg goed moet ik zeggen!
  maar als je agave siroop toevoegt zit er toch alsnog heel veel suiker in deze koekjes? 50 ml siroop is ongeveer 30 mg suiker. Dat is nog steeds een suikerklontje per koekje…

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.