Havermoutpap met appel en rozijnen (suikervrij)

havermoutpap met appel
Dit recept maakte ik van biologische ingrediënten. Ik maakte het in de tweede week van 100% biologisch eten voor 100 euro per week. Het is heel lekker als lunch en (vooral met dit koude weer!) als ontbijt. Deze pap smaakt als appeltaart!

Havermoutpap met appel en kaneel (suikervrij)
voor 1 persoon

40 gram havermout
175 ml melk (ik gebruik rijstemelk of amandelmelk)
25 ml kokosmelk
1 appel, geschild en in kleine stukjes
handje grofgehakte walnoten
handje rozijnen
snuf kaneel

 • Doe de havermout, melk en kokosmelk in een pannetje
 • Breng dit zachtjes aan de kook
 • Voeg de helft van de appel en een handje rozijnen aan de pap toe
 • Laat 10 minuten heel zachtjes koken
 • Doe na 7 minuten de walnoten erbij
 • Doe de pap in een kommetje
 • Serveer met een flinke snuf kaneel en de rest van de stukjes appel
Gepost in rubriek Lunch

3 reacties op “Havermoutpap met appel en rozijnen (suikervrij)” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Aha, ik had laatst ergens gelezen dat je pap lekker kunt maken met rozijnen, kaneel en appel en heb dat vamorgen geprobeerd, maar omdat ik alleen de melk had verwarmd, was het in mijn koude kom met de appel toch al heel snel koud en niet zo lekker meer. Ik was dus al van plan het een volgende keer net zo te doen als hier beschreven. Want qua smaak is het wel super! Beter dan pap alleen, daar is echt niks aan.
  Ik ben zelf bezig met een maand ‘suikervrij’ om te kijken of het een positief effect heeft.

 2. Ik eet iedere ochtend havermoutpap (zonder witte/bruine suiker). Ik hou de volgende hoeveelheden aan:
  3/4 marokkaans theeglas havermout
  2 x 3/4 vh zelfde theeglas, melk (soort melk maakt niet uit)
  Dan de gewenste smaak toevoegingen:
  Bijv: een hand gedroogde abrikoos (in stukjes), 1 eetlepel abrikoos diksap, wat koekkruiden
  een hand geschaafde appel, 1 eetlepel appeldiksap, wat kaneel.
  een handje ananas, een handje kokos, 1 eetlepel diksap tropical
  Ik kook het 2 minuten in de magnetron op vol vermogen, en roer er daarna nog een hand noten doorheen (bijvoorbeeld geschaafde amandelen, geroosterde pijnboompitten, geschaafde paranoten etc etc etc!). Het is heerlijk om de dag met een warm ontbijtje te beginnen. Zeker wanneer ik daarna op de fiets in vriesweer, zoals vanochtend, naar mijn werk moet. Ik verbeeld mij dan een kacheltje ipv mijn buik te hebben, bwaha.
  Succes met jullie fantastische site, heb hier ontzettend veel geleerd én ontzettend veel lekkers gemaakt. Hartelijke groeten.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.