Suikervrije custardkoekjes

custardkoekjes Deze suikervrije koekjes zijn anders dan anders. Ik denk dat niet iedereen ze lekker zal vinden. Ik twijfelde of ik het recept op suikerwijzer.nl zou plaatsen, maar ik vind ze leuk omdat ze apart zijn. En ik vind ze lekker. Ze zijn veganistisch. Als je wilt, kan je de plantaardige margarine vervangen door roomboter en de rijstmelk door koemelk.

Custardkoekjes (zonder suiker)
ongeveer 10 stuks

100 gram (gebuild) tarwemeel
50 gram custardpoeder (suikervrij)
100 gram plantaardige margarine
2 eetlepels agavesiroop
30 ml rijstmelk

  • Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Doe het meel en custardpoeder in een grote kom.
  • Snij de margarine in kleine blokjes en voeg ze toe bij het meel.
  • Voeg de agavesiroop toe.
  • Kneed met je vingers tot je een kruimeldeeg hebt.
  • Voeg dan de melk toe. Eerst de helft. Kneed door. Het moet een samenhangende bal worden die bijna niet aan je vingers blijft plakken. Voeg extra melk toe als het deeg nog te droog is.
  • Maak 10 koekjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.
  • Bak de koekjes gedurende 10-15 minuten tot ze heel lichtjes gebruind zijn aan de randjes. Het is niet erg als ze niet helemaal gaar zijn van binnen, dan zijn ze juist extra smeuiig.
  • Laat ze afkoelen voordat je ze opeet, dan zijn ze het lekkerst.

 

10 reacties op “Suikervrije custardkoekjes” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Dit recept leek me heerlijk! Ik heb welke enkele aanpassingen gedaan (gewone melk, ahornsiroop en wel roomboter). Ik vond ze wel erg naar meel smaken. Dus ik vraag me af of ik misschien iets verkeerds heb gedaan? Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik had verwacht dat ze nog iets ‘uit zouden lopen’ als ze in de oven zouden zitten. Dus mijn koekjes zijn redelijk dik en klein gebleven. Wat zijn de ervaringen van anderen of van de bedenker van dit recept?

  2. Eline,
    Ik schreef al bovenaan het recept dat er vast mensen zijn die ze niet echt lekker vinden. Het is echt een kwestie van smaak, denk ik. Ze lopen inderdaad niet uit en dat melige snap ik ook wel. Ik moest zelf best wel aan de smaak wennen, maar vond ze toch lekker.

  3. hallo

    Bedankt voor de site en deze recepten, ga ze snel uitproberen.
    Vraagje, kun je suiker in bestaande recepten klakkeloos vervangen door bv agavesiroop? Heb je daarmee geexperimenteerd?

  4. Hoi Sonja,

    Ik zie toevallig je reactie staan. Je kunt niet alles klakkeloos vervangen door agavesiroop of andere suikervervangers. Suiker heeft namelijk bepaalde eigenschappen die in suikervervangers niet altijd aanwezig zijn. Als je op google zoekt naar de blog van Tineke’s Cucina zie je op haar blog een heel artikel staan over het vervangen van suiker door andere middelen. Het is tevens ook een leuke blog met veel recepten zonder suiker. Succes!

    Groetjes, Eline

  5. ik las de reactie van anna over dat het een hele apprte smak heeft dat heeft het inderdaad maar het is echt heerlijk ik hebr nog rozeinen door gedaan echt supper

  6. Is agave siroop nou wel of niet oke? Ik las ergens dat het nog slechter is dan suiker.

  7. Jammer dat je ze suikervrij noemt… Ze zijn nl met agave niet suikervrij. Agave is niet bepaald een heel gezonde suikervervanger. De custard lijkgt me een goede optie! Ga er wel even mee experimenteren. Honing en sukker is wel goed vervangbaar. Met rauwe honing is het een betere optie…

  8. ik had geen tarwemeel in huis en heb zelfrijzend bakmeel gebruikt, 50/50 plantaardige margarine – roomboter en gewone melk. Ze waren zo heerlijk dat ze niet de tijd kregen om oud te worden.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.