Suikervrije Chocolate Chip Cookies (veganistisch, glutenvrij)

chocolatechipcookie_glutenvrijEr staan al wat meer recepten voor chocolate chip cookies op deze website, maar deze is wel heel erg lekker én glutenvrij + veganistisch. Ik kan er niet meer dan anderhalf van op per dag (of dagdeel…). Ze hebben zo’n volle, rijke smaak dat 1 cookie eigenlijk gewoon genoeg is.

Chocolate Chip Cookies (suikervrij, glutenvrij, veganistisch)
voor 8 cookies

150 gram glutenvrij meel (koop een mix in de winkel of maak je eigen mix. Ik gebruik 90 gram boekweitmeel, 40 gram rijstemeel en 20 gram arrowroot)
80 gram (biologisch) kokosvet
1 afgestreken tl (wijnsteen) bakpoeder
snufje zout
20 gram kokosbloesemsuiker
2 volle el rijststroop
2 el cacaopoeder (ik gebruik rauwe cacaopoeder, dat smaakt nog lekkerder ook al gaat het in de oven)
1-2 tl melk (rijstemelk of notenmelk)
(optioneel) 4 stukjes chocolade (suikervrij of zo puur mogelijk), in stukjes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Doe het meel en kokosvet in een kom. Maak het kokosvet met je vingers zo klein mogelijk, tot je kleine kruimeltjes hebt.
  • Voeg bakpoeder, zout, kokosbloesemsuiker, rijststroop, cacaopoeder en stukjes chocolade toe en roer tot het allemaal net gemengd is.
  • Kneed even snel met je handen tot een bal.
  • Als het deeg te kruimelig is om er een bal van de vormen, voeg dan 1 tl melk toe en kneed weer. Als het nog te kruimelig is, voeg dan nog een klein beetje meer melk toe.
  • Maak er 8 cookies van en leg op een bakblik waar bakpapier op ligt.
  • Bak in de oven gedurende 6-7 minuten.

Hulp nodig bij stoppen met suiker?

banner voor cursus 40 dagen zonder suikerDe cursus "Natuurlijk Suikervrij" helpt je 40 dagen lang om van de suiker af te komen en leert je een suikervrij eetpatroon aan. Ruim 140 lezers van SuikerWijzer volgden de cursus van Miss Natural al. Er is zelfs een niet-goed-geld-terug-garantie.

Door je via ons aan te melden steun je automatisch SuikerWijzer.nl.

11 reacties op “Suikervrije Chocolate Chip Cookies (veganistisch, glutenvrij)” - Geef jouw reactie

  1. Dank je wel voor alle recepten.
    Ik heb een vraag: als je rijststroop, kokosbloesemsuiker, jam en dergelijke in een recept doet, of b.v. veel dadels of vijgen – bevat het dan niet gewoon toch suiker? Daar zit toch ook suiker in?
    Kokosbloesemsuiker ken ik overigens niet, waar koop je dat?

  2. waar koop je deze spulletjes zo als -biologisch kokosvet =kokosbloesem= rauwe cacaopoeder=dit is voor mij nieuw terijn.zou het graag weten .hartelijk dank

  3. Wil, je koopt die ingrediënten in de natuurvoedingswinkel of anders kan je via google webwinkels vinden die het verkopen. Succes!

  4. Hoi Anna,

    Ik heb de koekjes nu 2x gemaakt. Wel met gewone bloem en rauwe cacao nibs. Ze smaken geweldig! Maar zijn erg droog. Heb jij enig idee waardoor dat zou komen? Ik kan het deeg ook niet tot een bal kneden. Het blijftbeen zandstructuur houden.

    Gr. Wilma

  5. @ Wilma, je kan proberen het kokosvet zacht te maken door gedeeltelijk te laten smelten, er moeten nog wel wat stukjes zichtbaar blijven dus niet te heet/te lang

    Verder gebruikte ik ipv de kokosbloesem 20 gr. agavestroop.
    Evenals jij deed ik het met gewone bloem( in dit geval speltmeel) en 20 gr. nibs.
    Prima zacht deegje waarvan ik kleine ‘plukjes ‘op de bakplaat legde, 20 kleine koekjes die heerlijk smaakten.

    Anna dankjewel voor dit lekkere recept!

  6. Hoi, ik heb vandaag de koekjes gemaakt maar nadat ik ze uit de oven heb gehaald (na 7 min) zijn ze toch nog zacht?!! Komt dat omdat ik appelstroop heb gebruikt ipv rijststroop?

    Dank voor reactie.

  7. Dit ga ik écht uittesten!
    :-) Bedankt iedereen voor het recept en de tips

  8. Ik heb ze ook gemaakt, heerlijk! Ze waren hier echt een hit hoor.
    Tip als je glutenvrij en eivrij bakt: doe twee eetlepels arrowroot erdoorheen.die maakt de koekjes iets knapperiger. En heb ik dus iets minder boekweit gedaan geen 90 maar 70 ongeveer.

    Heb er net zoveel melk bijgedaan tot ik het een goed deegje vond dus gewoon op gevoel en niet op aantal eetlepels.
    De kokosolie kan je ook smelten dan kneed alles wat makkelijker! Maar dus een heerlijk koekje!

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.