Suikervrij toetje: Griekse yoghurt met warme abrikozen

Een heerlijk suikervrij, verwarmend toetje.

Met een baby in huis heb je weinig tijd. Niet veel tijd om uitgebreid boodschappen te doen en niet veel tijd om lekkere dingen te maken. Toen ik een paar dagen geleden aan het eind van de middag weer trek had, bleek het brood op te zijn. Veel andere alternatieven hadden we ook niet in huis. Wel hadden we Griekse yoghurt en dus ging ik daarmee aan de slag. Ik had nog 15 minuten om iets lekkers te maken en het op te eten. Daarna was het tijd om mijn zoontje van de crèche te halen. Ik gooide daarom allerlei dingen bij elkaar, presenteerde het in een leuk kommetje, zette mezelf op de bank om het op te eten en daar was het: een gelukzalig moment! Het was heel lekker. Hmmm!

Griekse yoghurt met warme abrikozen (zonder suiker)
voor 1 persoon

6 gedroogde abrikozen
4 kardamompeulen
1 mandarijntje
halve eetlepel rijststroop
100 gram Griekse yoghurt (merk Total is echt het lekkerste, te koop bij de AH)
10 ongezouten pistachenoten

 • Doe de abrikozen met 50 ml. water in een steelpannetje. Voeg de kardamompeulen toe, het sap van het mandarijntje en de rijststroop.
 • Zet het steelpannetje op het vuur. Als het water begint te koken, zet het vuur dan laag zodat het heel zachtjes blijft borrelen. Laat dit 10-20 minuten pruttelen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt (met twintig minuten wordt het nog net iets lekkerder dan met 10 minuten).
 • Hak ondertussen de pistachenoten grof.
 • Zet een klein koekepannetje op het vuur en rooster daarin de pistachenoten. Blijf erbij staan en schud of roer ze regelmatig, want ze worden na enkele minuten ineens wat donkerder en dan zijn ze klaar. Zet dan het vuur uit, anders branden ze aan.
 • Haal de kardamompeulen met een lepeltje uit het abrikozenmengsel.
 • Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Giet daar het warme abrikozenmengsel overheen. Sprenkel de geroosterde pistachenoten erover.
 • Meteen opeten!

4 reacties op “Suikervrij toetje: Griekse yoghurt met warme abrikozen” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Voor de Griekse yoghurt ga ik speciaal naar de lidl toe. Die vinden wij namelijk erg lekker, en ook nog eens goedkoper dan die van het merk Total.

  Een fijne site! Ben blij dat er meer mensen zich bewust zijn van het “suikerkwaad”.
  Het is gewoon van het zotte dat bijna overal suiker aan toe wordt gevoegd; en het maar raar vinden dat er een opmars is van aandoeningen als diabetes enz.

 2. Het is zo ontzettend leuk om in no time iets te bedenken en er dan achter te komen dat het fantastisch smaakt! Ik ga dit ook een keer maken, de smaken lijken me heel goed te combineren.

 3. Jenny, diabetes type 2 kun je idd ook krijgen van teveel suikerzooi. (zoals ik het sinds gisteren noem… :-))
  Gisteren zat ik -na het nuttigen van een ijsje en anderhalf uur daarna tegen de wind in moeten fietsen- thuisgekomen op 3.1!! Mijn oudste dochter heeft diabetes type 1, jeugddiabetes wat niets te maken heeft met te zwaar zijn oid. Maar iig heeft zij een bloedglucosemeter. zij heeft mij gemeten, omdat ik erg trilde en het gevoel had van laag zitten. (ken ik van haar natuurlijk) Ik heb dus hypoglycemie. zoek maar eens op op internet! Dit is dat je alvleesklier ten gevolge van de vele suikers in de war raakt. Eigenlijk té goed werkt. Vandaar dat je soms laag zit. Maar….. op den duur raakt de alvleesklier overbelast en laat het gedeeltelijk afweten, gevolg: diabetes type 2!
  Dus de hoogste tijd voor mij om zoveel mogelijk suikerloos te eten!!
  Ik ben zo blij met deze site!! Want ik heb “lotgenoten” nodig, beter gezegd: medestrijders/sters tegen al die toegevoegde troep!!!!!

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.