Suikervrije Tarte Tatin peer met kokossaus

tarte-tatin-appel

Dit zijn echt heerlijke franse taartjes met romige kokossaus! Zal ik gewoon maar meteen verder gaan met het recept?

Tarte tatin (suikervrij) peer met kokossaus
voor 4 personen

voor de tarte tatin
3 peren
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
flinke snuf kaneel
3 theelepels water
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
een beetje boter of kokosolie

vier kleine ovenvaste kommetjes

voor de saus
50 gram santen
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
2 eetlepels cashewpasta

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Vet de vormpjes in met wat boter of kokosolie.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een glad oppervlak. Zet een van de kommetjes op z’n kop op een plak bladerdeeg en snij langs de rand van het bakje een rondje uit het bladerdeeg. Doe dat voor alle vier de bladerdeegplakken, zodat je vier rondjes hebt.
  • Schil de peren, snij elke peer in vieren en haal het klokhuis eruit. Snij dan mooie plakjes van de peren.
  • Leg de plakjes peer in de kommetjes. Verdeel de suiker, het kaneel en het water eroverheen.
  • Leg dan voorzichtig de bladerdeegrondjes bovenop de peerschijfjes in de kommetjes.
  • Bak de tarte tatin gedurende 20-25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gaar en licht gebruind is.
  • Maak de saus als de tarte tatin bijna klaar is met bakken: Doe de santen in de blender of keukenmachine, samen met 5 eetlepels kokend heet water. Mix dit tot een gladde massa. Mix dan nog even de kokosbloesemsuiker en cashewpasta er doorheen.
  • Als de tarte tatin’s klaar zijn, haal je ze uit de oven. Keer elk taartje om op een bordje.
  • Serveer warm met de saus eroverheen.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.