Suikervrij ijs met banaan en kokos

Bananenijs met kokosEen ijsje kopen zonder geraffineerde suiker of enge kunstmatige zoetstoffen wordt heel lastig. Wij zijn het in elk geval nog niet tegengekomen. Toch vind ik het lekker om af en toe ijs te kunnen eten, zeker in deze periode waarin het regelmatig warm weer is.

Je kunt heel eenvoudig superlekker suikervrij ijs maken. Dit romige bananen-kokosijs bevat alleen de natuurlijke vruchtensuikers uit de banaan en kokos! De bereidingstijd is kort, maar dan moet je wel van tevoren een banaan hebben ingevroren, anders ben je een halve dag aan het wachten. Als je van plan bent dit recept vaker te maken, kun je natuurlijk een voorraadje bananen ingevroren houden. Hoewel het ijs ook zonder kokos lekker is, maakt de kokos het voor mij juist heel compleet.

IJs met banaan en kokos (zonder suiker)
ongeveer 1 glaasje

1 banaan
2 eetlepels geraspte kokos
Blender of keukenmachine

  • Neem een goed rijpe banaan en verwijder de schil.
  • Leg de banaan in de vriezer tot hij goed hard bevroren is, bijvoorbeeld in een bakje of boterhamzakje.
  • Snij de bevroren banaan in kleine stukjes en doe deze in de blender samen met de twee eetlepels geraspte kokos.
  • Mix het samen in de blender tot er een romig geheel zonder stukjes banaan ontstaat. Omdat het nogal plakkerig is moet ik soms wat stukjes van de wand van de blender scheppen om mee te mixen.
  • Schep het ijs uit de blender in een glas of bakje.
  • Eet smakelijk!

Hulp nodig bij stoppen met suiker?

banner voor cursus 40 dagen zonder suikerDe cursus "Natuurlijk Suikervrij" helpt je 40 dagen lang om van de suiker af te komen en leert je een suikervrij eetpatroon aan. Ruim 140 lezers van SuikerWijzer volgden de cursus van Miss Natural al. Er is zelfs een niet-goed-geld-terug-garantie.

Door je via ons aan te melden steun je automatisch SuikerWijzer.nl.

16 reacties op “Suikervrij ijs met banaan en kokos” - Geef jouw reactie

  1. Zou het ook met een staafmixer kunnen?
    Bij mijn blender blijft er heel vaak wat aan de buitenkant plakken…

    Het klinkt heel lekker!!

  2. Je kunt het proberen, maar dan denk ik dat je wel een heel krachtige nodig hebt. Laat maar weten of het lukt!

  3. In de natuurwinkel kun je meerdere soorten ijs zonder suiker (en uiteraard ook zonder kunstmatige zoetstoffen) vinden. Je hebt nog keus ook!

  4. Hoi Marger,

    Kun je die bevroren banaan ook met bevroren aardbeien mengen?

    groetjes
    Yvonne

  5. Vast wel, Yvonne, maar dan krijg je natuurlijk wel een andere structuur, minder romig en natter denk ik. Mij trekt het niet erg, maar probeer het eens uit!

    @Emma: weet je toevallig ook een merk? We zijn wel benieuwd hoe dat ijs dan gezoet is namelijk.

  6. Ilona:
    Ik maak vaak ijs van bananen met de staafmixer maar dan doe ik de banaan niet eerst in de vriezer. Ik pureer de banaan en andere ingredienten en doe het in de diepvries en dan pureer ik het elk uur tot het de juiste structuur heeft.

    Yvonne:
    Ik heb wel eens aardbeien bananen ijs gemaakt (helft aardbei helft banaan + nog een beetje stevia). Erg lekker, maar inderdaad minder romiger.

    Ik denk dat ik recept maar eens ga proberen. Ik heb toevallig net bananen en kokos in huis.
    Wat ik vaak maak is carobe bananen ijs. Per banaan ongeveer 2 el carobe ,(dat smaakt een beetje naar cacao maar is minder bitter en iets zoeter) en optioneel een beetje stevia en dan dus met de staafmixer zoals hierboven staat.

  7. p.s. ik ben niet de Anna van suikerwijzer.nl (niet zo handig bedacht met pas toen ik het gepost had)

  8. Ik had deze post gezien en wilde banaankokos ijs maken toen de Allerhande met zelfgemaakte ijsjes voorbeelden kwam! Heb je die gezien? Ze zijn met suiker, maar ik heb daar dan een suikervrije versie van gemaakt.

    Blij heb ik ijsvormpjes gekocht bij de Blokker. (ze waren overal uitverkocht) en heb fantastisch ijsjes gemaakt.
    Kokosmelk met banaan en bevroren mangostukjes (bij de AH) mixen in de blender en dan 5 uur laten vriezen. Echt heerlijk.
    Nu heb ik andere ijsjes geprobeerd met griekse yoghurt, 1/2 citroen, 2 eetlepels agavesiroop een banaan en nog wat mangostukjes.
    Ik ga het ook proberen met andere vruchten (b.v. met die doosjes uit de diepvries), lekkere combi’s maken!

    Dankjewel voor dit recept in iedergeval, want daardoor lette ik meer op ‘zelf ijs maken’.

  9. Ik maak wel eens van die ijs-lollies voor mezelf of m’n dochter. Daar doe ik gewoon ongezoet sap in of yoghurt met diksap. Misschien dat je de yoghurt met diksap ook wel kunt pureren… Zal ik eens uitproberen.

  10. wat ook erg lekke is en met toeval werd ontdekt is. Bananenmilkshake. Ik wil de een bananenmelk maken en had alleen bevroren bananen.DUs dan daar maar mee. 3 bananen in stukjes, aangevuld tot in totaal 7,5 dl in de maatkan en gemixt. Tot onze grote verbazing kwam er een milkshake uit, en een lekkere ook nog. Gister met room gemaakt en dan heb je echt een hele dikke milkshake bijna softijs. Binnenkort gaan we het proberen met de doosjes bevroren vruchten van appie

  11. goh, dit recept had ik toch vorig jaar al gepost in de reacties op het bananentoetje? alleen dan niet met kokos, maar met ongezoete cacaopoeder.
    ik maak het ook vaak met andere vruchten erdoor, zoals yvonne vraagt, wel eerst de banaan blenden tot (nagenoeg) ijssubstantie en dan doe ik er pas de bevroren frambozen doorheen. ik doe er echt een schiplading framboos doorheen, dan smaakt het echt naar frambozenijs, yummie.
    ook gebruik ik vaak eeb hele tros bananen tegelijk, het ijs laat zich namelijk prima weer invriezen. tip is wel de bananen eerst te snijden en dan in te vriezen, dan kun je de bak bevroren banaanstukjes meteen in de keukenmachine kieperen!

  12. HEERLIJK!!!
    Wil het ook wel eens proberen met ander fruit.
    en ik dacht ook … waarom het fruit niet eerst snijden en dan pas invriezen, is dat niet gemakkelijker?
    Maar alweer een superlekker receptje!

  13. Allereerst, wat ben ik blij met jullie site! Ik eet al een tijdje suikervrij en heb besloten dat ik de kinderen (5 en 7)ook zoveel mogelijk suikervrij wil opvoeden.
    Ik vind het wel lastig met het spelen bij vriendjes en met verjaardagen. We hebben nu afgesproken dat ze op een verjaardag max 2 glazen sap mogen drinken en best een gebakje ed. Ook bij vriendjes mogen ze een snoepje als het aangeboden wordt, maar thuis niet.
    Ik heb boeken van de bieb gehaald voor ze over gezonde voeding en we praten er veel over. Hopelijk wordt het makkelijker met nee zeggen.
    Ik ben de afgelopen dagen aan het experimenten geweest met recepten van jullie site en er zitten een paar dingen bij, die erg in de smaak vallen. Waaronder dit ijs. Ik vries de banaan in plakjes in, doe het in de blender met wat yoghurt en de kokos en doe het dan nog een half uurtje in de vriezer, heerlijk!

  14. Heb jullie aardbeienijs van bevroren banaan proberen te maken en daarmee net mijn kitchenaid blender geheel in de vernieling gedraaid.
    Kosten: € 350,- voor een bananenijsje. Jullie worden hartelijk bedankt!

  15. Nou ja zeg Betty, je kan Suikerwijzer toch niet de schuld geven van een niet functionerende blender!?!? Het is een heel normaal recept, met alleen het verschil dat er geen kilo’s suiker bij in gaan. Ofwel jouw blender is niet geschikt voor bevroren materiaal (dat is dan je eigen verantwoordelijkheid om daarvan op de hoogte te zijn), ofwel je moet je verhaal halen bij de producent/leverancier van de blender.
    Heb je uberhaupt wel Pulse gebruikt, ipv constant draaien (op elke gebruiksaanwijzing staat dat je voor bevroren spullen de Pulse knop hoort te gebruiken)?
    Kortom, vervelend dat het apparaat stuk is maar val daar niet de mensen van Suikerwijzer mee lastig!

  16. ik heb gisteren twee bevroren bananen met een bevroren mango geblended. Heerlijk. Wel eerst in stukjes snijden voordat je her invriest. 20 minuten uit de vriezer voordat je het in je blender mixt. Heerlijke romige structuur.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.