Kies de groenten eerst

Verse groentenEen van de beste manieren om minder of geen suiker te gaan eten is meer groenten eten. Van de ongeveer 398.254 verschillende diëten die er waarschijnlijk bestaan, gok ik dat er drie zijn die tégen het eten van groenten zijn. De rest is het er wel over eens dat groenten de basis vormen van de voeding van een mens. Als je suikervrij eet, krijg je minder calorieën binnen uit geraffineerde suiker en kun je dus elke dag nog veel meer calorieën uit groenten eten.

Veel groenten eten is alleen niet voor iedereen zo makkelijk. Een eenvoudige stap is om bij Hele artikel

Gebruik geen deodorant meer

Wij eten zonder geraffineerde suikers, maar we leven op andere gebieden ook bewust. Zoals met verzorgingsproducten. Deodorant is een van de verzorgingsproducten die je makkelijk kan vervangen voor een gezondere en milieuvriendelijkere variant. Wij gebruiken al een hele tijd baking soda als deodorant. Dat is een rijsmiddel (het lijkt op bakpoeder) die je goed kan gebruiken bij het bakken, maar wonderbaarlijk goed werkt voor veel andere doeleinden. Zoals schoonmaken, als shampoo, in tandpasta en als deodorant.

arm-hammer-baking-soda Hele artikel

Werk in een uitnodigende keuken

snijplankDeze week besefte ik weer hoe belangrijk het is om in je eigen keuken goed uit de voeten te kunnen, als je suikervrij en bewust wilt eten. We kochten twee kleinigheden waar ik al meteen erg veel plezier van heb gehad. Een grote snijplank en een ruime, afsluitbare bak voor op het aanrecht om al het GFT-afval direct in te gooien. Dat bakje legen we dan een of twee keer per dag in de kliko. Het houdt de keuken opgeruimd op een simpele en laagdrempelige manier. Een ruime snijplank nodigt enorm uit om lekker aan de slag te gaan met groente en fruit. Hele artikel