Suikervrije pannenkoeken én beleg

pannenkoek_opgerold
Dit recept maakte ik van biologische ingrediënten. Ik maakte het in de eerste week van 100% biologisch eten voor 100 euro per week.

Glutenvrije en suikervrije pannenkoeken
Ik wil graag een van mijn glutenvrije recepten met jullie delen. Natuurlijk is ‘ie ook suikervrij (ook het beleg)! Als je glutenvrij moet (of wil) eten, is het soms niet makkelijk. Er is zoveel keuze voor iemand die alles kan eten, maar als je geen gluten mag dan sta je daar: ‘En nu?’. Ook zijn glutenvrije producten vaak niet lekker. Voor onze oudste zoon hebben we bijvoorbeeld verschillende soorten brood gekocht en de meeste soorten zijn gewoon echt niet lekker. Gelukkig vonden we uiteindelijk een merk brood dat wel lekker is (je kan ook zelf glutenvrij brood maken).

Een ander gerecht dat ik heel graag lekker wilde maken voor hem, was pannenkoeken. Hele artikel

Vegetarische burgers

maandag-vegaburger_suikerwijzer
Ik houd niet van vleesvervangers uit de supermarkt. Er zit meestal suiker in en andere ingrediënten die ik niet hoef (zoals gist en soja), ze zijn meestal niet lekker, ze zijn erg duur en ze zijn verpakt in een grote plastic bak (milieuvervuiling). Ik vind het genoeg reden om de vleevervangers niet te kopen. Maar wat eet je dan bij je avondmaaltijd? Ik maakte een week lang elke dag een eigen recept voor suikervrije vegetarische burgers. Een van de recepten staat onderaan dit artikel. Hele artikel

Kip/kalkoen met suikervrije pikante tomatenroomsaus

Voordat wij stopten met geraffineerde suiker, had ik een paar gerechten die ik zelf het liefste kookte. Daarbij maakte ik gretig gebruik van saus uit een zakje of een potje. Een van die gerechten was kip met rijst en pikante tomatenroomsaus (een van de varianten van de welbekende Chicken Tonight). Het leek mij een goed idee om hier een suikervrije variant van te maken, aangezien het origineel behoorlijk wat suiker bevat. Overigens is mijn persoonlijke variant ook kipvrij, want ik gebruikte zelf in dit recept kalkoen.

pikante-tomaten-room Hele artikel