Boekweitmeel van Ma vie sans gluten

Wij maken al jarenlang verschillende recepten glutenvrij. Eerst was dat vooral vanwege de kinderen die niet of slecht tegen gluten konden, maar inmiddels eet ik ook al bijna twee jaar vrijwel geen gluten meer.

Om glutenvrij te bakken, heb je regelmatig behoefte aan meel dat geen gluten bevat. Wij gebruiken dan meestal boekweitmeel en/of rijstmeel. Zoals je aan de verschillende glutenvrije recepten SuikerWijzer kunt zien, zijn daar heel veel lekkere dingen mee te maken. Hele artikel

Eten zonder suiker en verspilling

Suiker wordt door de voedselindustrie niet alleen veel gebruikt om de smaak van de producten te beïnvloeden. Fabrikanten zijn er ook dol op om met suiker de houdbaarheid van voedingsproducten te vergroten. Mocht je per ongeluk in je achtertuin een potje suiker uit de 18e eeuw opgraven, dan kun je het waarschijnlijk nog gewoon gebruiken, aangezien witte suiker zelf niet bederft. Producten waar het aan wordt toegevoegd, worden in de regel dan ook langer houdbaar.

Is bederf iets goeds?

Lange houdbaarheid wordt als iets positiefs gezien en natuurlijk is het praktisch dat je bepaalde dingen jaren in de voorraadkast kunt leggen en nog steeds kunt gebruiken. Maar heel erg natuurlijk is het niet. Hele artikel

Recensie van de Optimum 700 juicer

Optimum 700 juicer in het rood

Een juicer, heb jij er ooit een kunnen uitproberen? Een tijdje geleden vroeg Froothie of wij hun Optimum 700 cold press slowjuicer (zie verderop in dit artikel voor een kortingsactie) wilden testen. Ja, natuurlijk! En nu hij alweer een paar weken geleden teruggestuurd is, mis ik ‘m!

Hele artikel

Waarom iemand geen groenten lust

spruitjesIk was als kind een moeilijke eter. Er waren vrij weinig dingen die ik lustte en vooral veel groenten kreeg ik maar met moeite weg. Bij sommige groenten draait mijn maag nog steeds om als ik er alleen maar aan denk. Toch geloof ik niet in het niet lusten van groenten. Ik lust tegenwoordig niet alleen méér soorten groenten dan vroeger, van veel soorten geniet ik ook echt en ik voel me er goed bij als ik veel groenten eet.

Groenten zijn van levensbelang voor je lichaam. Ik weet dat er mensen zijn die zichzelf vertellen dat het al jaren goed gaat zonder groenten, eventueel door flinke hoeveelheden vitaminepillen te slikken. Hoewel bij een echt tekort vitaminepillen soms een oplossing kunnen zijn, zou ik nooit erop vertrouwen dat mijn lichaam alle nodige stoffen haalt uit pilletjes, waar het juist ontworpen is om die stoffen uit complete voeding uit de natuur te halen.

Maar als het eigenlijk niet zou bestaan dat iemand geen groenten lust, wat is er dan wél aan de hand? Hele artikel

Wie bepaalt er wat jij eet?

Afwijkend etenEet je wat jouw lichaam nodig heeft, of wat iemand anders wil dat jij eet?

Suikervrij eten kan om verschillende redenen heel moeilijk zijn. Ik spreek regelmatig mensen die verwachten dat het moeilijk is om ander voedsel te eten dan de meeste mensen om je heen. Ik denk dat dat inderdaad een belemmering is die heel vaak voorkomt. Je bent bijvoorbeeld Hele artikel