Recensie van de Optimum 700 juicer

Optimum 700 juicer in het rood

Een juicer, heb jij er ooit een kunnen uitproberen? Een tijdje geleden vroeg Froothie of wij hun Optimum 700 cold press slowjuicer (zie verderop in dit artikel voor een kortingsactie) wilden testen. Ja, natuurlijk! En nu hij alweer een paar weken geleden teruggestuurd is, mis ik ‘m!

Ultiem vers sap

In de zomer is deze juicer geweldig om er tropische sapjes mee te maken met wat gember en wat groente. In de herfst heb ik een heleboel appelsap gemaakt van de appeltjes die in grote hoeveelheden van ons appelboompje afvielen. In de winter kan je er heerlijke sappen van maken van groenten en fruit. En echt, na zo’n glas vers sap krijg je een gezonde energiestoot.

De smaak van vers sap uit deze juicer is niet te vergelijken met voorverpakt sap uit de winkel. Ook als je het vergelijkt met de luxere sappen met dure namen wint een zelfgeperst fruitsapje uit de Optimum 700 juicer het altijd. Wij genoten er met het hele gezin van. De kinderen vonden het ook erg leuk om zelf het sap te maken. Wat ook opviel, is hoe mooi zo’n vers sapje eruit ziet!

Een fruitsapje op zijn tijd is natuurlijk heerlijk, maar het lijkt ons niet gezond om dat te vaak te nemen. Als je zelf een juicer hebt of wilt nemen, duik dan vooral eens in de wereld van groentesappen. Misschien even wennen, maar heel gezond en vaak is het makkelijk wennen als je er ook een beetje fruit in verwerkt.

Gebruik

Natuurlijk is vers sinaasappelsap of sap van andere citrusvruchten makkelijk te maken met een citruspers. Maar appels, peren, bleekselderij en haast alle groenten en fruit die je maar kunt bedenken pers je daar niet mee uit. In een blender kun je alles malen, maar daarmee wordt het sap niet van de pulp gescheiden.

Daarvoor neem je dus een juicer. De Optimum 700 juicer werkt geweldig! Je kan er grote stukken groenten en fruit in doen en het wordt allemaal met gemak gemalen. Je hoeft dus heel weinig voor te bereiden aan de ingrediënten, omdat het apparaat als een onverstoorbare krachtpatser alles perst dat je erin gooit.

Dat gaat in een rustig tempo met opvallend weinig geluid. Het heerlijke sap komt netjes in een reservoir en het apparaat deponeert de overgehouden pulp van de groente en het fruit in een ander bakje.

Schoonmaken

Sommige mensen vinden het schoonmaken van zo’n apparaat een probleem. Nou ja, het kost inderdaad wat tijd om het schoon te maken nadat je er sap mee hebt gemaakt, maar ik vind het eigenlijk erg meevallen. Wat ik wel steeds deed is meteen na het juicen alles schoonmaken. Dan blijft het allemaal niet zo plakken en is het daardoor ook snel klaar.

Andere mogelijkheden

Ik heb ook getest of het apparaat goed noten kan malen tot een soort grof meel. Ja, dat werkt ook geweldig! Het schoonmaken is daarna wel wat lastiger, daarom maal ik noten weer gewoon in de keukenmachine, die is daar geschikter voor vind ik.

De juicer wordt geleverd met een aantal losse accessoires voor verschillende toepassingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor helder sap of troebel sap. Oh ja, en ik bedenk nu dat je van dat verse sap in de zomer ook hele lekkere ijsjes kan maken! Hmmm, Froothie mag ik de juicer weer terug?!

Korting

Als lezOptimum 700 juicer in het gouder van SuikerWijzer krijg je nu € 20,- korting als je de Optimum 700 Geavanceerde koude persjuicer bestelt op froothie.nl. Gebruik dan bij het afrekenen de kortingscode SW-Optimum-Apparaten-20. Vóór de betaling wordt het kortingsbedrag dan van de prijs afgehaald.

-> Naar de Optimum 700 juicer op Froothie.nl.

Disclaimer: Froothie Nederland heeft de juicer gratis aan ons uitgeleend in ruil voor een recensie. In dit artikel vind je onze eerlijke mening over deze juicer, zonder enige invloed van Froothie Nederland op de inhoud van de tekst.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.