Deze bonbons zijn heel lekker! En ze zijn heel gezond! En echt heel makkelijk! Ik heb ze uitgedeeld aan allerlei mensen, van allerlei leeftijden, mensen die gewend zijn geen of weinig suiker te eten en mensen die constant suiker eten en allemaal vinden ze deze chocolaatjes heerlijk. Ik deel het recept graag ook met jullie!
De tekening hierboven maakte ik tijdens een food drawing cursus. Dat is echt iets voor mij, want zo kon ik creativiteit combineren met voeding! Het was een leuke, leerzame cursus. Ik leerde onder andere dat ik het erg leuk vind om patronen te maken voor een recept.
Het recept is echt heel makkelijk. Het staat eigenlijk al in de tekening, maar ik zal het in het Nederlands nog wat verduidelijken.
Pure bonbons (zonder geraffineerde suiker)
voor ongeveer 20 stuks
6 volle eetlepels kokosolie
4 eetlepels cacaopoeder
80 gram rozijnen
- Smelt de kokosolie op heel laag vuur in een steelpannetje. Gebruik het liefst biologische, extra vierge kokosolie. Gebruik niet de goedkopere, geraffineerde kokosolie, want dan worden ze niet lekker en zijn ze niet gezond.
- Als de olie is gesmolten zet je het vuur uit.
- Voeg de cacaopoeder en rozijnen toe en roer het er goed doorheen, zodat alles goed is gemengd.
- Giet het mengsel in vormpjes, of doe het met een lepel als je dat handiger vindt. Ik gebruik vormpjes (in de vorm van hartjes) die eigenlijk voor ijsblokjes zijn, van de Ikea.
- Zet de vormpjes 30-60 minuten in de vriezer.
- De bonbons zijn hard geworden en je kan ze uit de vormpjes drukken.
- Bewaaar ze in een doosje in de koelkast (anders worden ze te zacht).
Variatie: je kan van alles aan het chocolademengsel toevoegen als het nog gesmolten is. Zoals klein gesneden nootjes, of kleine stukjes dadel in plaats van rozijnen, of ander gedroogd fruit.
Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
Is het nodig en/of mogelijk om hier een zoetmiddel als honing of stevia aan toe te voegen?
Zijn er ook alternatieven bekend voor de kokosolie?
Alvast bedankt!
Leuk recept, bedankt!
Heb t gemaakt, erg lekker, maar wel erg kokos… Erg gemakkelijk te maken!
Heb er ook honing door heen gedaan, maar dat is niet zo’n succes… De honing ligt onderop in de vorm als een plakkerige bodem voor de chocolade.. Volgende keer wat stevia proberen… De kokosolie extra vierge van de ah heb ik gebruikt. Ze hebben ook een iets goedkopere die minder intens naar kokos smaakt (ook biologisch), deze zal ik de volgende keer testen.
Gerben, je hoeft geen zoetmiddelen toe te voegen. De rozijnen maken het zoet genoeg. Het ligt aan de kokosolie die je gebruikt, hoezeer de chocolaatjes naar kokos smaken. De ene kokosolie smaakt veel meer naar kokos dan de andere. Leuk dat je er zo mee aan de slag bent gegaan!
Jessica, graag gedaan!
Bedankt voor dit receptje. Als chocoladeverslaafde zal ik dit zeker eens uittesten. ;-)
wat een fantastische site, DANK JE .
ik vond het recept van bonbons zo enig, maar ik mag geen kokosolie,
er is geen andere olie die ik kan gebruiken denk ik.??
fijne dag Willemijn.
Willemijn, je kan cacaoboter gebruiken in plaats van kokosolie. Mag je dat wel?
Super recept! Ik had er ook nootjes en dadelstukjes ingedaan!
Hoe weet ik of het geraffineerde kokosolie is?
Simone, dat staat als het goed is op de verpakking. Het staat er in elk geval op als het ongeraffineerde kokosolie is.