Powerfood van Friesland naar New York

In dit kookboek staan de favoriete powerfood-recepten van Rens Kroes uit New York en Friesland. Wat een leuke combinatie! Het zijn suikervrije en glutenvrije recepten. Sommige recepten zijn geweldig heerlijk, sommige recepten zijn erg lekker en een paar recepten uit het boek vind ik niet zo super.

renskroes_powerfood2
Foto: Lisa Galesloot

Rens Kroes?

Rens Kroes is opgegroeid in Friesland, waar ze als kind al gezonde en lekkere voeding kreeg van haar vooruitstrevende ouders en grootouders. Haar oma had een enorme kruidentuin en wist alles van kruiden. Haar opa was de eerste biologische boer in Friesland. Toen Rens ging studeren, ging ze naar New York. Daar is gezond eten heel hip en aanwezig. Hierdoor leerde ze nog meer over gezonde en lekkere voeding. Vervolgens begon ze in Amsterdam een eigen praktijk voor foodcoaching. Samen met haar team begeleid ze mensen bij het maken van gezondere keuzes.

Lekker en makkelijk?

Rens gaat voor eerlijk, eenvoudig, voedzaam, onbewerkt en lekker eten, waarmee je jezelf kan verwennen. In dit tweede Powerfood kookboek staan gezonde varianten van onder meer hartige muffins, tortilla’s, curry, ijsjes en chocolade cake. De recepten die ik echt heel lekker vind en nog vaak zal maken, zijn de chocoladecake (met kikkererwten!), toastjes, poweromelet en sportkoeken. Echte aanraders! En er staan veel andere lekkere recepten in. Twee recepten vond ik niet leker (de blueberry crumble en champuru). De dinerrecepten vind ik sowieso wat minder dan de rest.

De recepten zijn allemaal best makkelijk om te maken. Sommige ingrediƫnten zal de gemiddelde mens niet zomaar in huis hebben. Maar ik vind het zelf altijd leuk om nieuwe ingredienten uit te proberen en om erover te leren. Een recept is een goede aanleiding om dat te doen. Wat ik mis in het boek is uitleg over waarom ze sommige ingrediƫnten veel gebruikt, zoals ei, wijnsteenbakpoeder en rauwe cacao. Ik vind het leuk om te lezen waarom iemand kiest voor bepaalde producten. Misschien staat dat in haar eerste kookboek, dat zal ik nog opzoeken.

Suikervrij?

Er wordt geen geraffineerde suiker gebruikt in de recepten. Zoetmiddelen zijn onder andere kokosbloesemsuiker, dadels en ahornsiroop. Ik werd bovendien verrast met een heerlijk koekjesrecept waar behalve rozijnen, geen zoetmiddelen zijn gebruikt (sportkoeken).

Koop ‘Powerfood van Friesland naar New York’ online

Het vorige boek van Rens Kroes: ‘Powerfood’

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.