Maak je eigen carobewafels!

carobewafel

Het woord ‘carobewafel’ hoor je bij ons meerdere malen per dag voorbij komen. Voor de meeste mensen zal carobewafel een onbekend woord zijn. Het zijn rijstewafels met een laagje erop, zonder geraffineerde suiker. Het is een lekker tussendoortje. Je kan ze kopen bij de natuurvoedingswinkel, maar je ze zijn ook heel makkelijk zelf te maken!

Wat is carobe?
Carobe is een goed alternatief voor cacaopoeder. Carobe bevat geen theobromine (iets wat lijkt op cafeïne), wat wel in cacao zit. Ook bevat carobe meer voedingsvezels dan cacao.  Carobe heeft van zichzelf een soort zoetige smaak, waardoor je minder zoetmiddelen hoeft toe te voegen als je iets maakt met carobepoeder. Carobe wordt gemaakt van de johannesbroodboom. De peulen van deze prachtige bomen worden geroosterd en gemalen tot poeder.

carob tree

Carobewafels (zonder suiker)
voor ongeveer 5 carobewafels

3 el margarine of andere boter (zorg wel dat de boter goed smeerbaar is, laat roomboter dus eerst wat zacht worden)
1 el kokosolie
1 el carobepoeder (voeg meer toe als je dat lekkerder vindt)
halve tl agave (voeg meer toe als je het zoeter wilt)
5 rijstwafels

  • Zoek een ruim bakje met deksel, zodat je de carobepasta in de koelkast kan bewaren.
  • Doe alle ingrediënten in het bakje en roer het goed door elkaar met een eetlepel.
  • Besmeer een rijstwafel met de carobepasta en eet ‘m lekker op!
  • Als je niet meteen 5 carobewafels opeet, bewaar dan de overgebleven pasta in de koelkast.
  • Smeer de rijstwafel pas vlak voor je het gaat opeten. Anders wordt de rijstwafel zacht.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.