Lisette in luilekkerland

Om inspiratie op te doen en meer te leren over suikervrij eten, krijg ik graag ideeën en tips van anderen. Een van de manieren om deze te krijgen, is het lezen van boeken over gezond eten.

lisette-in-luilekkerlandLisette in luilekkerland
Lisette Kreischer (2011)

Al een klein jaar keek ik een beetje uit naar dit boek. Ik wist dat het ging komen, een boek vol suikervrije bakrecepten van degene die ook o.a. Ecofabulous maakte. Het boek is prachtig vormgegeven. Ik heb alleen vanwege de vormgeving al een hele middag genietend in dit boek gebladerd. Ook werd ik blij toen ik zag dat ze recepten had staan van stroopwafels (daar heb ik af en toe nog zin in, maar het is me nog niet gelukt om ze suikervrij te maken) en donuts (ook daarvan was ik erg benieuwd hoe ze het aanpakt zonder geraffineerde suiker). Veel recepten zijn heerlijk! Ik heb maar een klein minpuntje: sommige koekjesrecepten vond ik een beetje saai.

Suikervrije tips
Er staan goede tips in het boek. Over welke zoetmiddelen je goed kan gebruiken in plaats van geraffineerde suiker, maar ook met welke ingrediënten ze nog meer graag werkt, over goed en duurzaam keukengerei, het vinden van de zoetbalans die voor jou het beste werkt, enz. Bovendien is het leuk, boeiend en helder geschreven.

Recepten
De recepten zijn lekker duidelijk en hebben leuke bijschriften. De gevulde koeken zijn bijvoorbeeld erg lekker en de ‘avocado chocolate indulgence’ is heerlijk! Ik heb al veel van de recepten geprobeerd en krijg er ook inspiratie door, voor mijn eigen recepten.

 

9 reacties op “Lisette in luilekkerland” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. De brownies zijn ook lekker! Zelfs de rest van het gezin (die niet suikervrij eten) vonden ze lekker. Ik heb ze zonder het chocolade-sausje gemaakt, want ik had niet zoveel suikervrije chocola liggen.

 2. Leuke review! Ik heb het boek deze maand voor mijn verjaardag gekregen en ook meteen al uit gebakken. De donuts vond ik wel lekker, maar reuze machtig en weinig gelijkend. De dadelballetjes vind ik een succes!

  Willemijn

 3. vandaag heb ik de blueberrie-muffins gemaakt (met bosbessen uit de vriezer!) en ze zijn inderdaad een beetje saai, maar wel lekker.
  de kokosmacronen zijn niet echt een aanrader. Veel te droog! Bah, die zijn in de vuilnisbak beland, helaas.

 4. Mijn buurvriendin had de perentaart gemaakt voor oud&nieuw. ERG LEKKER!!!

  Zonder suiker is het (vind ik) een kwestie van wennen. Daarna vind je veel suiker niet eens lekker meer. Appeltaart en -moes zonder suiker: appels zijn toch al lekker zoet van zichzelf. En als je weet dat suiker slecht voor je is smaakt zoet al helemaal niet meer zo lekker.

 5. Het is inderdaad een fijn boek! Ik heb inmiddels de chocoladetaart met lavendel gemaakt. de lavendel was heel overheersend, maar na een dag smaakte hij een stuk lekkerder. de appeltaart is heel lekker en de perentaart ook. groetjes esther

 6. Ik heb het boek ook en ben er heel erg blij mee!
  The nutty bananabread is echt superlekker! De perentaart heb ik al meerdere keren gemaakt (ook zonder suiker) en de chocoladetaart met lavendel heb ik zonder lavendel gemaakt (had ik niet) en vond ik ook erg lekker.
  De stuctuur is vaak wel een beetje anders dan “normale” baksels omdat er geen ei en boter in zit, maar ik vind het heerlijk :)

 7. Het boek ligt nog ingepakt naast me, ga ik hem nu al openmaken of straks als de kids uit school zijn met een bak koffie? Heb er nu een beetje weinig tijd voor of wil ik de spanning erin houden.

 8. het bananen-ijs is echt lekker! En zooo makkelijk :) Die durf ik zelfs aan m’n gasten voor te schotelen :)

 9. Lisette werkt voornamelijk met rijststroop.
  Ik gebruik dat ook, maar kreeg vandaag te horen, dat dat eigenlijk helemaal niet zo gezond is!!!!
  Aaaaaa, wat dan wel???
  Voor mezelf had ik een manier gevonden om toch te kunnen genieten o.a. koek of taart.
  Wat dan wel te gebruiken????

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.