Kokosyoghurt maken

kokosyoghurt2

Er is een nieuw soort yoghurt op de markt waar je veel enthousiaste verhalen over leest in voeding-blog-land. Deze yoghurt is zuiver plantaardig, zonder koemelk, zonder soja en zonder allerlei toevoegingen. Kokosyoghurt. Suikervrij, zuivelvrij, gezond en heel erg lekker. Ik heb de kokosyoghurt uit de winkel niet geproefd (die is in elk geval erg duur), maar ik weet wel dat mijn zelfgemaakte versie superlekker is (en zó makkelijk!).

Probiotica? Van mij hoeft het niet.
Toen ik wilde gaan experimenteren met maken van kokosyoghurt, zocht ik op internet naar recepten. Ik vond allerlei recepten en ze zijn op zich best makkelijk (je moet die wel een dag van tevoren maken), maar ze bevatten allemaal probiotica. Toen ik dat las, vroeg ik me af waarom daar in hemelsnaam probiotica in moet zitten? Ik heb daar helemaal geen behoefte aan. Daarom heb ik mijn recept helemaal anders aangepakt. Zonder probiotica, met avocado en cashews.

Cashews
Je kan de cashews voordat je gaat slapen in een afgesloten bak met water doen. Door het weken worden ze zachter en dan wordt de yoghurt die je bijvoorbeeld als ontbijt maakt ook wat ‘smoother’. Ik ben meer als Nigella Lawson wat dat betreft: makkelijk en snel (niet weken, gewoon de cashews mixen) en dan toch een goddelijke smaak creëren.

kokosyoghurt

Kokos-avocado yoghurt (suikervrij)
voor 1 persoon (grote portie)

15 gram kokosrasp
halve avocado
30 gram cashews
5 gram pompoenpitten (optioneel)
halve tl vanillepoeder (of verse vanille uit een vanillepeul)
1 medjouldadel OF 1 tl honing
180 ml water

Mijn favoriete toppings:
vers fruit (zoals blauwe bessen, banaan, stukjes mango)
paar blaadjes verse basilicum (in stukjes gescheurd voor extra smaak)
een paar walnoten (in stukjes)
een klein handje pompoenpitjes

  • Doe alles in een bak voor de staafmixer. Mix met de staafmixer tot je een glad mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in een mooi bakje.
  • Serveer met vers fruit en topping naar jouw keuze.

4 reacties op “Kokosyoghurt maken” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Lijkt me een geweldig recept. Dank. Ik sla het op en ga het een keer proberen!

  2. Lekker recept! Het heeft alleen niks te maken met kokosyoghurt, haha!
    De probiotica zitten in zo’n recept om het te laten fermenteren. Hierdoor krijg je ook echt een zure smaak eraan, net als bij yoghurt van melk.
    Ik ga dit recept van jou zeker proberen, lijkt me erg lekker, en gezond! Ik denk alleen wel de dadel weg te laten, het romige vind ik al prima met het fruit erbij.

  3. Dit klinkt wel heel erg lekker! Maar als drukbezette moeder moet ik mijn tijd nogal efficient inzetten. Wanneer ik een grotere hoeveelheid wil maken in één keer, hoe lang kun je dit dan maximaal bewaren?

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.