Het leven lang fit receptenboek

 

Om inspiratie op te doen en meer te leren over suikervrij eten, krijg ik graag ideeën en tips van anderen. Een van de manieren om deze te krijgen, is het lezen van boeken over gezond eten.

Het leven lang fit receptenboek (1980)
Marlilyn Diamond

41828Geen dieet, maar gezond eten

Marilyn Diamond heeft eind jaren tachtig/ begin jaren negentig samen met haar man Harvey Diamond een groot aantal mensen geïnspireerd met het boek Een leven lang fit. Zo weet ik nog uit mijn kindertijd dat mijn moeder dit boek in huis had en de recepten maakte. Vooral herinner ik me een recept met onder andere alfalfa, waar ik graag van mee at. Een leven lang fit is geen dieet, maar een manier van gezond en lekker eten.

Principes

Een leven lang fit gaat uit van een aantal principes: zorg dat je voeding voldoende water bevat (fruit en verse groenten), gebruik de juiste combinaties van voedingsmiddelen, eet fruit niet vlak na een maaltijd én pas op voor zuurvormende voedingsmiddelen.

Geen geraffineerde suiker

Gote veroorzakers van zuur in het lichaam zijn onder meer vlees, koffie, alcohol, zuivel, geroosterde noten en chemisch behandelde voedingsmiddelen, zoals geraffineerde (witte) suiker en (witte) bloem. Waarom zijn zuurvormende voedingsmiddelen niet goed voor je lichaam? Het verzuurt de spijsvertering, waardoor je lichaam vocht moet opslaan om het zuur te verdunnen. Verzuring leidt tot onder andere cellulitis, haaruitval, grijzend haar, wallen onder je ogen, botontkalking en zenuwachtigheid.

Stoppen met zuurvormende voedingsmiddelen

De voedingsmiddelen die erg zuurvormend zijn, kun je dus beter niet eten. Sommige mensen stoppen in een keer met deze producten, andere mensen doen het wat langzamer aan. Je lichaam geeft zelf aan welke manier bij jou het beste werkt. Wij zijn gestopt met het eten van producten met geraffineerde suiker.

Recepten

In Het leven lang fit receptenboek staan veel recepten, waaronder lekkere fruit- en groentesalades, maar ook het recept dat ik vroeger al zo lekker vond: een volkoren broodje met alfalfa, avocado, suikervrije mayonaise, tomaat en een beetje zeezout.

Eén reactie op “Het leven lang fit receptenboek” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Het Groot leven lang fit Kookboek staat ook vol recepten zonder suiker!! Is vaak nog wel te krijgen via Marktplaats. Verder hebben dezelfde schrijvers nog meer boeken geschreven, alle gebaseerd op hetzelfde idee: Een leven lang fit, Leef gezond (= een leven lang fit, deel 2), Fitonics, Een leven lang fit voor vrouwen.
    En dan de bovengenoemde kookboeken.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.