Hemsley & Hemsley: De kunst om goed te eten

Hemsley1

Hemsley & Hemsley. De kunst om goed te eten‘. Dit is een mooi, dik kookboek met meer dan 150 verschillende recepten. Suikervrij en glutenvrij. Zodra ik het boek ik huis had, ging ik er meteen mee aan de slag. De recepten zijn vernieuwend, inspirerend en lekker! De zussen Hemsley hebben het kookboek hun eigen naam gegeven. Jasmine en Melissa hebben een ‘voedselservice’-bedrijf. Ze maken lekkere dingen klaar voor particulieren en bedrijven en cateren voor evenementen. Je merkt dat ze veel weten over gezond koken en dat het recepten zijn die ze ook graag voor zichzelf maken.

Suiker

Hemsley en Hemsley weten dat geraffineerde suiker niet goed is voor je lichaam. Ze leggen in hun boek nog even uit waarom. Ze raden aan om geen geraffineerde suikers te gebruiken en om ook voorzichtig te zijn met grote hoeveelheden natuurlijke zoetstoffen (zoals gedroogd fruit en honing). Ook schrijven ze dat als je minder zoet gaat eten, je smaakbeleving en je lichaam eraan wennen. Dat heb ik zelf ook gemerkt. Iets wat ik vroeger niet zo zoet vond, vind ik nu echt veel te zoet smaken.

Ze gebruiken ook geen granen en dus geen gluten. We hebben ze niet nodig en bij de vertering van graan kan ongezond veel suiker vrijkomen. Dit geeft een fijn gevoel, maar het is ongezond. Vooral de huidige granen, die zijn namelijk erg bewerkt. In het kookboek worden in plaats van granen, groenten en pseudogranen gebruikt, zoals boekweit en quinoa.

Wat ze ook nog eens benadrukken, is dat als je zo min mogelijk bewerkte ingrediënten gebruikt, je minder snel teveel zal eten. Die ervaring heb ik ook. Omdat ik vooral benieuwd was naar de suikervrije lekkere recepten, ben ik vooral daarmee aan de slag gevaan. Ik beschrijf twee zoete recepten die ik uit het boek heb gemaakt, de BB-brownies en Paradijsrepen.

BB-Brownies

Hemsley_brownies

In een aflevering van de keuringsdienst van waarde over glutenvrij eten, werden een aantal mensen erg enthousiast van glutenvrije brownies gemaakt met zwarte bonen (Black Beans). Ik trok mijn neus ervoor op. Mijn lichaam houdt niet zo van bonen en het leek me niet lekker. In dit kookboek kwam ik ze weer tegen en besloot ik het gewoon te proberen. Stel dat ze nou toch lekker zijn, dan krijg ik meteen wat gezonde bonen binnen. En? Ze zijn echt heerlijk! Een aanrader. Ik heb ze al twee keer gemaakt. Je proeft de zwarte bonen helemaal niet. Iedereen aan wie ik ze liet proeven, vindt ze superlekker. Ook mijn kinderen. En de brownies zien er ook nog eens mooi uit.

Paradijsrepen

hemsley_paradijsreepDit zijn repen met vooral veel kokos erin en een laag chocolade eromheen. Dit recept wilde ik meteen erg graag maken. Zouden ze op Bounty’s lijken? Het is best een werkje om ze te maken, vooral als je zelf de chocolade maakt. Maar ze zijn heel erg lekker en zeker de moeite waard.

Muffin fritata’s
Op de foto bovenaan dit artikel zie je een foto van de muffinfritata’s. Een hartig recept uit het boek. Ze zijn erg lekker en zien er erg mooi uit. Ik vind het echt iets om mee te nemen als je gaat picknicken. Het is best veel werk voor wat je er uiteindelijk voor krijgt. Als ik ze nog eens zou maken, dan zou het zijn voor een feestje of een picknick met veel mensen. Voor de 6 stuks die ik had gemaakt, vind ik dat het teveel tijd kost om ze te maken.

Niet vegetarisch

Het is geen vegetarisch boek. De Hemsley’s gebruiken bijvoorbeeld regelmatig bouillon van botten, omdat het volgens hen zorgt voor gezonde darmen. Ik eet geen vlees, dus ik sla de recepten met vlees gewoon over. Als je wel een vleeseter bent: die recepten zijn vast ook heerlijk.

Conclusie

Dit is een fijn boek, een aanrader, voor jezelf, of als een leuk cadeau. Het boek bevat fijne, goede en mooie ideeën voor een gezonde levensstijl. Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar.

Koop ‘De kunst om goed te eten’ online

hemsley_boek

Eén reactie op “Hemsley & Hemsley: De kunst om goed te eten” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Hallo Marger,
    Bedankt voor deze site – is goed leesbaar en informatief. Ik wil nu eens een week of twee geen suiker gebruiken ivm gezondheidsklachten. Eens kijken wat het effect is.
    Bert

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.