Gezond avondeten hoeft niet moeilijk te zijn

HelloFresh VeggieboxRegelmatig horen wij van mensen dat ze moeite hebben om ‘s avonds gezond en suikervrij te eten. Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor snelle en makkelijke kant-en-klaarmaaltijden, bezorgservices of andere producten die bulken van de suiker en andere ongezonde troep.

Wij zijn blij dat er tegenwoordig ook alternatieven beginnen te komen. Voor mensen die wel wat tijd hebben om te koken, maar moeite hebben om te bepalen wat nou gezond is, welke smaken goed bij elkaar passen of hoe je bepaalde groenten nou eigenlijk kunt bereiden, kwamen wij het concept HelloFresh tegen.

Doos met maaltijdingrediënten

Hun idee is eenvoudig en doeltreffend. Als klant kun je een doos bestellen waar álle ingrediënten in zitten voor drie of vijf complete avondmaaltijden. Daar zit een boekje met recepten bij om van precies die producten de gewenste maaltijden klaar te maken. De doos wordt bij je thuis bezorgd en je kunt het concept vrij makkelijk uitproberen zonder aan een lang abonnement vast te zitten.

De producten in de doos zijn overwegend biologisch – Zie update onderaan(*) – en zover wij kunnen nagaan veelal suikervrij. Geen pakjes met sauzen uit de supermarkt die boordevol suiker zitten, maar op smaak brengen met verse natuurproducten. Je kunt daarbij kiezen uit een paar pakketten, bijvoorbeeld een vegetarische variant.

Laagdrempelig

We denken dat het op deze manier voor heel wat mensen simpeler kan worden om dagelijks een gezonde avondmaaltijd neer te zetten. Je hoeft er niet voor naar de winkel, je hoeft niet na te denken wat je zult gaan eten, bespaart dus tijd en je leert nieuwe smaken en manieren van koken kennen.

Omdat wij zelf al jarenlang gezond koken behoren wij niet tot de doelgroep. We zijn benieuwd naar ervaringen die anderen met HelloFresh hebben!

Update: HelloFresh heeft in een reactie laten weten dat over de hoeveelheid biologische producten in een willekeurige box geen uitspraak te doen is. Hun afweging is primair dat het kwaliteit, vers en lekker moet zijn. Dan kan een gekozen product de ene keer wel en de andere keer niet biologisch zijn, er is dus ook geen vast percentage van de producten biologisch.

Gepost in rubriek Tips

9 reacties op “Gezond avondeten hoeft niet moeilijk te zijn” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Ik verbaas me over jullie artikel… mijnsinziens heeft dit niets met jullie site te maken!! Ik ben namelijk lange tijd lid geweest van Hello Fresh, maar wat jullie schrijven klopt helaas niet. De ingrediënten zijn NIET biologisch!! zie hier: http://www.hellofresh.nl/over-ons-ingredienten/ Ik ben er inmiddels mee gestopt, omdat de variatie ver te zoeken is, je eet vaak “hetzelfde” en in bijna alle gerechten moet je het doen met tomaten, er komen nauwelijks verse groenten zoals broccoli, bloemkool, boontjes enz. aan bod, er zit nooit de aanbevolen 200 gram groente pp in, er is weinig vlees/vis in de gerechten (1 of 2 gerechten per box), zeer vaak pasta of rijst en de producten waren de laatste tijd niet altijd vers…. en daar betaal je wel een hoge prijs voor. Voor mij dus geen Hello Fresh meer.
  Wil je wel een biobox, neem dan Beebox. Zie http://beebox.nl

 2. Leuk dat jullie hier over schrijven! Volgende week dinsdag wordt ons eerste pakket (5 maaltijden) bezorgd! Ze promoten het op de markt (met flinke korting) dus we gaan het proberen. Ik laat weten hoe het bevalt. De recepten zijn al bekend – vispakketje met citroen, venkel en pastinaak; boerenkool; groene linzen en gele biet zitten er in ieder geval in.

  Mocht iemand geïnteresseerd zijn, als je mijn code gebruikt krijg jij korting (20,-!) en krijg ik extra korting. Deze code: 54K4DE

  Wij hebben ervoor gekozen omdat we zo weinig tijd hebben (werken beide 40 uur per week) en dan zijn boodschappen doen opeens heel tijdrovend. Omdat we dus ”vrije tijd kopen” met boodschappen halen via de Hellofresh box, hebben we daar iets meer geld voor over (want heel goedkoop is het niet – maar wel biologisch :D )

 3. Nee Marjolein, Hello Fresh is NIET BIOLOGISCH!!!! En na zo’n anderhalf jaar, kan ik je met recht zeggen dat de pastinaak, bieten en tomaten regelmatig op je menu zullen staan..
  Zie hun website: Vers en lekker
  Bij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn, dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Zo is bijvoorbeeld niet alles altijd biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden ingekocht, bevatten ze doorgaans geen toevoegingen zoals onnodige smaakversterkers of toevoegingen waarmee de houdbaarheid wordt verlengd.

 4. HelloFresh is een goed concept. Ik ben begonnen met de ‘probeer’ variant en was verrast door de hoeveelheid, de leuke, duidelijke recepten en het totaal, bijna alles wat je nodig hebt zat in de doos.

  Daarna ben ik overgestapt naar de Veggie-box. Helaas is die alleen voor minimaal 2 personen te krijgen. Ik heb dus drie maaltijden besteld en had in principe voor zes dagen te eten. Maar ja, een keertje ergens anders eten, dus nog een dag langer er mee doen en het verse is er na zes dagen echt wel af….

  Wat ik ook jammer vond van de Veggie-box is dat het vooral buitenlandse recepten waren, geen hollandse kost…. en dat vind ik zes dagen achter elkaar wat minder.

  Ook viel mij op dat de porties kleiner waren dan in de probeer-variant.

  Dus ik kook nu weer op eigen initiatief, maar voor werkende mensen is het echt een uitkomst!

  Sia

 5. Wij zijn een gezin van 5 (leeftijd tussen de 2 en 42), met 3 kinderen.
  Wij bestellen een 3 persoons Hellofresh voor 3 x per week.

  Hier komen we prima mee uit. Wij zijn wel matige vleeseters.
  Het fijne wat wij merken is dat het inderdaad anders dan anders is, veel afwisseling, en de kinderen leren veel smaken waarderen.

  Wat wel jammer is, is dat in sommige aangeboden Worsten, wel suiker zit. Dit hebben we wel gemeld bij hellofresh, maar of dit gaat veranderen?

  In ieder geval bewaren we de recepten die wel in de smaak vallen, en soms maken we deze zelf nog een keer.

  Het eten maken kost wel iets meer tijd, veel snijwerk, daarintegen hoef je niet na te denken over de ingredienten, die heb je dus altijd.

  Even stopzetten kan ook, en komt soms even beter uit.

 6. Niet biologisch! Ik zie het inderdaad. Ik ben nu 2 boxen verder (ff opletten! dinsdag krijgen wij een box en je moet VOOR donderdag aangeven of je de week erop er weer een wilt.. dat ging mis ;))
  Heel erg verrassend. Wat mij bijzonder goed bevalt is de hoeveelheid (regelmatig hebben we met zn 2en een restje over, wat we in een ”overige dag” opeten (we hebben 5 maaltijden voor 2 personen). Daarnaast is de variatie heel goed (aardappel / bulgur / soep met linzen / rijst etc).
  én de ingredienten. Per gerecht gebruik je regelmatig 4-6 verschillende ingredienten (groenten) die ik zelf niet zo gevarieerd zou gebruiken.
  De gerechten zijn makkelijk te maken, duidelijk beschreven en genoeg. De smaak van de gerechten bevalt zeer goed en zijn zeer verrassend.
  Al met al is dit welkom in ons huishouden!

 7. Als de dozen inderdaad geen biologische producten bevatten, zijn wij verkeerd voorgelicht. Een medewerker van HelloFresh zei ons persoonlijk dat de producten ‘overwegend biologisch, maar niet allemaal’ zijn. Ik ga dit navragen bij het bedrijf.

 8. de 1e week bevatte bio broodjes, de 2e week niet.
  de zuivel (creme fraiche) was wel biologisch
  van de noten en de rozijnen denk ik van niet (stond er niet op)
  rucola en andere sla ook niet
  de losse groenten denk ik ook niet. Tomaten smaken biologisch toch anders.

  op de markt hadden ze flesjes olijfolie te geef met het Hello Fresh logo. en inderdaad.. die was WEL biologisch.. :) verwarring is makkelijk gezaaid!

 9. Ik heb een update aan het artikel toegevoegd o.b.v. de reactie van HelloFresh. De producten zijn dus niet “overwegend” biologisch, maar een box kán biologische producten bevatten.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.