Filmpje: suikervrije ontbijtkoek (glutenvrij)

ontbijtkoekHet recept voor suikervrije ontbijtkoek zette ik al eerder online, maar nu hebben we er een filmpje bij gemaakt! Er waren namelijk een aantal lezers van suikerwijzer die de glutenvrije versie van de suikervrije ontbijtkoek maakten, maar waarbij deze niet goed was gerezen. Ik wil jullie graag helpen en laat daarom in het filmpje zien hoe ik de glutenvrije ontbijtkoek maak.

 


Reacties

Ik krijg graag jullie reacties. Is het filmpje duidelijk? Zorgt het ervoor dat je glutenvrije ontbijtkoek nu wel goed rijst? Heb je behoefte aan meer filmpjes van onze suikervrije recepten, of juist niet? Laat het ons vooral weten!

16 reacties op “Filmpje: suikervrije ontbijtkoek (glutenvrij)” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. suikervrij ? die ontbijt koek,dacht het niet er gaat een hoop appelpeerstroop in,en wat dacht je van de jam !allemaal zeer suikerrijk !

 2. Duidelijk filmpje, leuk je stem te horen!

  @luke. Als je deze site goed bekijkt zal je zien dat met suikervrij ‘vrij van gerafineerde suikers’ bedoeld wordt. Er is niets mis met fruitsuikers

 3. ga je fruit concentreren dan verdwijnen er een paar heilzame stoffen,dit zijn de voedingsstoffen die bijvoorbeeld gevoelig zijn voor hitte,deze heilzame stoffen werken normaal gesproken mee,aan de verwerking van fruitsuiker (bijv. bepaalde b vitamines,enzymen,vitamine C en E etc.etc)hierdoor creeer je een onbalans in een ooit
  zo gezond product,en zo creeer je uiteindelijk ook een onbalans in het lichaam,begrijp me niet verkeerd, ikzelf hou wel van een beetje appelstroop op mijn brood, daar is niks mis mee,maar als ik die recepten zie,daar zit wel heel veel fruitsuiker in.

 4. Verhelderend fimpje; vooral dat je niet te goed moet mengen; dit zal het rijzen bevorderen.
  Ik wil wel wat opmerkingen plaatsen over de glutenvrije ingredienten in het recept. Bedoeld voor mensen die nog maar net gediagnosticeerd zijn met coeliakie:
  rijstmeel van Ekoland is niet gegarandeerd glutenvrij, voor gevoelige mensen opletten dus. Ook oppassen met havermelk: in Nederland is haver NIET glutenvrij. Koekkruiden kunnen gluten bevatten, lees de ingredienten lijst!
  Ik ga het recept zeker uitproberen en laat het resultaat nog weten, bedankt!

 5. Zoals zoveel recepten op jullie website, wil ik ook dit graag ooit eens proberen, ziet er weer heel lekker uit ;-) Al denk ik wel dat Luc een punt heeft wat fruitsuiker betreft. Fructose heeft enorm schadelijke effecten als je al dat andere in fruit wegneemt. Alleen vraag ik me dan af of je dit niet grotendeels goedmaakt door fructose te combineren met goed wat vezels. Jammer genoeg ben ik niet genoeg expert om hierop het antwoord te weten. Ik blijf daarom alle niet geraffineerde suikers met mate gebruiken en combineren om een hopelijk gezond evenwicht te vinden. En ik blijf fan van jullie website.

 6. Wij houden het in de reacties graag bij het onderwerp van het artikel, in dit geval over het filmpje dus. Er zijn betere plaatsen op het internet om te discussiƫren over fruitsuikers.

 7. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van filmpjes. Ik vind een uitgetypt recept fijner. Als ik twijfel kan ik dan gewoon teruglezen, in plaats van moeilijk doen en de video terug zetten.

 8. Duidelijk filmpje (en inderdaad leuk om de stem achter deze site te horen…). Persoonlijk vind ik het niet zo veel toevoegen tov de geschreven recepten, maar wel goed om eens te zien dat de ingredienten niet perfect gemengd hoeven te zijn. Ik wist niet dat dit effect had op het rijzen. Dus toch iets geleerd van dit filmpje! ;-)

 9. ik ga hem zeker maken
  heb je ook een recept voor spelt brood en een voor zuurdesembrood?

 10. @Janina Wat een leuk artikel en een leuke foto erbij! En natuurlijk fijn dat het recept je zo goed bevalt :)

 11. Ben een heel grote fan van jullie site, goed recept. Heb hem al meerdere malen gemaakt.
  Filmpjes vind ik altijd fijn, werkt zeer verhelderend.
  Ben dus voor de filmpjes, hoe meer hoe liever.

 12. Ik heb van de week dit recept geprobeerd en ben enthousiast. Ik heb het wel wat aangepast aan wat ik in huis had. Ik ben nu bezig met een tweede poging. Dit keer in de cupcakemaker. De eerste lading is klaar en gelukt. In slechts 10 minuten baktijd. :-)

 13. het filmpje is heel duidelijk, je ziet meteen dat het eenvoudig te maken is,
  hier ben ik heel blij mee. Ik heb de ontbijtkoek al meerdere malen gemaakt, het recept is heerlijk. Iedereen die het proeft is enthousiast.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.