Eén jaar SuikerWijzer

Vandaag is het precies één jaar geleden dat Anna ons eerste artikel op SuikerWijzer schreef. Dat was het online startsein voor ons leven zonder geraffineerde suiker, dat officieel startte op 1 januari 2009. Het leek ons nu een leuk moment om eens op dat suikervrije jaar terug te blikken.

Het eerste jaar van vele

We hebben gemerkt dat sommige mensen denken dat wij hebben gekozen voor een gelimiteerde tijd zonder suiker, bijvoorbeeld een jaar geen suiker eten. Daarom willen we er nog maar eens op wijzen dat dat zeker niet zo is. Wij zijn gestopt met suiker eten onder het motto: kijken of het mogelijk is en als het goed bevalt, houden we het zo. Als het aan ons ligt de rest van ons leven dus!

Positieve ervaring

Goed bevallen doet het zeker. In het afgelopen jaar hebben we geen aanleiding ontdekt om weer geraffineerde suiker te gaan eten. Zoals wij al vermoedden heeft ons lichaam geraffineerde suiker niet nodig en voelen wij ons er beter bij om het te vermijden. Voor ons wegen de positieve gevolgen gemakkelijk op tegen eventuele nadelen van geen suiker eten.

De nadelen van deze leefwijze zitten vooral tussen de oren. Zo moeten we wat meer energie steken in het lezen van etiketten, zoeken en bedenken van recepten (hangt van jezelf af of je dit een nadeel vindt), is het was lastiger om zonder suiker uit eten te gaan en kun je op bezoek bij anderen niet alles mee-eten.

Deze website

Dit jaar hebben we met heel veel plezier onze indrukken, ervaringen, kennis en recepten beschreven op SuikerWijzer.nl met in totaal al 80 artikelen. We begonnen daar een jaar geleden mee omdat we dachten dat er vast wel meer mensen geïnteresseerd waren in minder of geen geraffineerde suiker eten. Inmiddels begint ons duidelijk te worden dat heel veel mensen daar graag over lezen.

Zo krijgen we momenteel maandelijks zo’n 5500 bezoeken op deze site, in totaal bijna 40.000 sinds de start. Via de RSS-feed en gratis e-mailabonnementen volgen nu al zo’n 90 mensen de nieuwste artikelen op SuikerWijzer. Bovendien blijkt uit de honderden reacties die we hebben mogen ontvangen dat dit onderwerp veel van jullie bezighoudt en onze teksten door jullie gewaardeerd worden. We danken jullie hartelijk voor alle feedback, blijf die vooral geven!

Wij gaan lekker door met geen suiker eten en daarover schrijven op deze plek. Heb je nog behoefte aan bepaalde onderwerpen of heb je ideeën voor verbeteringen aan deze website? Laat het weten in de reacties hieronder of stuur een berichtje via ons Contactformulier.

Ten slotte hebben we nog onderstaande boodschap voor al onze lezers:

Fijne kerstdagen en een gezond 2010

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.