Derde week zonder suiker

Deze week was ik grotendeels ziek, waardoor ik veel minder beweging heb gekregen dan normaal en ook niet helemaal zoals gebruikelijk gegeten heb. Variaties in mijn gewicht kan ik voor deze week dan ook niet direct relateren aan het geen suiker meer eten.

De suiker laten staan gaat nog steeds prima overigens. Als ik ziek ben, heb ik soms behoefte aan zoetigheid, om het ziek zijn te compenseren. Ik had op een bepaald moment deze week wel behoefte aan wat ‘lekkere compensatie’, maar zin in snoep kreeg ik niet (de paprikachips heeft eraan moeten geloven).

Natuurlijke balans

Jaren geleden deed ik regelmatig wél veel moeite om af te vallen. Als ik dan een weekje nauwelijks afviel, dacht ik dat er iets mis was. Soms stopte ik mijn poging zelfs, denkend dat al die moeite niet baatte. Inmiddels weet ik beter: wanneer je lichaam gewicht aan het verliezen is, kan het best dat je daar af en toe niets van terug ziet op de weegschaal. Er is geen wet die zegt dat er elke week zoveel gram vanaf moet zijn.

bmi-28-5Mijn lichaam is zelf op zoek naar een nieuwe balans op basis van mijn voedingspatroon zonder suiker en dat kan met schommelingen gaan. Ik ben erg benieuwd waar die balans ligt. Ik verwacht dat ik op een bepaald moment steeds minder gewicht ga verliezen en een vast punt bereik. De vraag is natuurlijk waar dat ligt: misschien ben ik daar over twee weken al, misschien over twee maanden, of wie weet wanneer. Door elke week het verloop te meten heb ik het snel genoeg in de gaten.

Cijfers week 3

Geslacht: man.
Leeftijd: 32 jaar.
Lengte: 1m92.

 • 15 november 2008: 112 kg (startgewicht)
 • 6 december 2008: 110,6 kg (eerste meting proefperiode)
 • 3 januari 2009: 106,5 kg (eerste meting na start project)
 • 10 januari 2009: 105,2 kg
 • 17 januari 2009: 104,8 kg

Dat is een totaal gewichtsverlies van 7,2 kilo in 9 weken tijd. Dan mijn buikomtrek:

 • 6 december: 108 cm
 • 3 januari: 106 cm
 • 10 januari: 105 cm
 • 17 januari: 105 cm

Nogmaals, aan de cijfers van deze week hecht ik niet veel waarde vanwege het verstoorde ritme door ziekte. Leuk dat er 400 gram af is, maar dat zou er zomaar maandag weer bij kunnen zitten, ook al omdat mijn buikomtrek gelijk is gebleven. Het interessantst blijft het om te zien wat geen suiker op de lange termijn met me doet.

2 reacties op “Derde week zonder suiker” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. In paprika-chips zit ook vaak suiker ;o)), kwam ik achter. In naturel-chips niet……

  (het is gewoon eng om te zien waar het allemaal in zit)

 2. Klopt helemaal! Alleen in de paprikachips van Lays hebben we geen suiker kunnen ontdekken, en laat dat nou net de enige chips zijn die ik echt lekker vind ;) Er zijn ook een aantal merken die chips met zeezout hebben overigens, waar ook geen suiker in zit. Het is zoeken, maar het bestaat wel. Maar natuurlijk is het geen goed idee om opeens heel veel paprikachips te gaan eten als je mindert of stopt met suiker.

  *Update 17-8-2010: de paprikachips van Lays is niet meer suikervrij!*

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.