Courgette pannenkoeken zijn geweldig om als avondeten te maken. Het is namelijk makkelijk, gezond en de kinderen vinden het geweldig! Ik maak ze zonder geraffineerde suiker, zonder gluten en zonder zuivel.
Zucchini pancakes for dinner! No gluten, no refined sugar, no dairy. They contain healthy ingredients and the kids love them!
Voor 8 pannenkoeken
* 1 middelgrote courgette, in stukken gesneden
* 125 ml melk (ik gebruik rijstemelk)
* 1 ei
* 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
* 1 ½ eetlepel olijfolie
* 150 gram boekweitmeel (OF tarwemeel)
* 40 gram rijstemeel (OF tarwemeel)
* 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
* 1 theelepel kaneelpoeder
* snuf zout
* snuf nootmuskaat
– Mix alles in de keukenmachine goed door elkaar. Mix tot er geen stukjes courgette meer in zitten. Nu heb je een vrij dik pannenkoekenbeslag.
– Maak een koekenpan goed heet, doe voor elke pannenkoek een scheutje olijfolie (of kokosolie) in de pan.
– Doe voor elke pannenkoek zo’n 3 eetlepels beslag in de pan. Spreid het beslag voorzichtig uit met je spatel.
– Bak de pannenkoeken aan beide kanten tot ze gaar zijn en licht gebruind.
Dit recept zal ook te vinden zijn in ons allereerste kookboek! Die is binnenkort te koop als e-book!
Makes 8 pancakes
- 1 zucchini, cut in pieces
- 125 ml milk (I use rice milk)
- 1 egg
- 1 tbsp coconut blossom sugar
- 1 and a half tbsp olive oil
- 150 gram buckwheat flour (OR plain flour)
- 40 gram rice flour (OR plain flour)
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp cinnamon powder
- sprinkling of salt
- 1/4 tsp nutmeg
– Mix the ingredients in your food processor until everything is smooth.
– Heat your frying pan and add 1 tbsp of olive oil (or coconut oil).
– Scoop 3 tbsp of batter into the pan and spread with your spatula.
– Bake until they’re well baked and light brown.
This recipe is part of our first cookbook! You’ll be able to buy it very soon.