Conscious: organic raw chocolate

conscious chocolateHeb je weleens behoefte aan hele lekkere, gezonde, heerlijke, zachte, eerlijke en echte chocolade zonder geraffineerde suiker? Dat is Conscious chocolade! Ik proefde het vandaag voor het eerst. Ik kende het nog niet. Nadat ik het mooie pakje openmaakte, proefde ik iets wat ik niet had verwacht.

Smaak
Het is zacht, bijna fudge-achtig én het heeft een hele lekkere intense smaak. Ik werd er meteen erg enthousiast van. Oh ja, de chocolade is ook nog eens glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geschikt voor veganisten. Zelfs de verpakking is biologisch afbreekbaar. Daar word ik blij van.

Achtergrond
Conscious chocolade is ontwikkeld door Emma uit Engeland. Ze houdt van chocolade, maar kon nergens een reep vinden zonder allerlei toevoegingen. Daarom ging ze zelf experimenteren en kwam op deze chocolade uit. Ze deelde het resultaat met familie en vrienden en zo groeide haar bedrijf. Nu wordt deze chocolade wereldwijd verkocht.

Ingrediënten en smaken
Ik proefde de smaak ‘intense’. Daarin zit cacaomassa (minimaal 70%), cacaoboter, agavesiroop, cacaopoeder, kokosboter, vanille, kaneel en Himalayazout. Wat betreft de agave, daarvan gebruiken ze alleen de echt pure, ongeraffineerde soort. Prima dus. Alles is biologische en van verantwoorde handel. Er zijn nog 9 andere smaken: Goji coconut, Chili hot, Essential Orange, Love Potion No.9, Mint Hint, Nutty One, Plain 60%, The Dark Side 85% en Wild at heart.

Kopen?
Ik heb de andere smaken nog niet geproefd, maar die moeten ook heerlijk zijn. Ik zal ze zeker gaan proeven in de loop van de tijd. Niet te snel, want het is geen chocolade die je snel achter elkaar opeet. Daarnaast is het niet goedkoop, een reep van 50 gram kost 2,99 euro. Ik kocht het bij de Natuurwinkel in Utrecht. Het is in elk geval ook online te koop bij de glutenvrijewebshop.

3 reacties op “Conscious: organic raw chocolate” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Ik ben dol op chocolade maar loop telkens tegen het suikergehalte op. Zou dit dus kunnen betekenen dat ik niet hoef af te zien van chocolade? Dat zou echt mooi zijn….

  2. Ik snap alleen niet goed waarom je dan wel agavesiroop accepteert als zoetmiddel: is namelijk ook geraffineerd/bewerkt en dus net zo slecht als gewone suiker.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.