Chokay: chocoladerepen gezoet met stevia

chokayDeze chocoladereep was een van de cadeautjes die ik voor mijn verjaardag kreeg, gezoet met stevia. Ik had nog nooit van het merk gehoord: Chokay.

Wat er allemaal op de verpakking staat, doet denken dat ze wel heel erg hun best doen om in te spelen op mensen die ‘gezond’ willen eten: Het merk Chokay alleen al, verder staan er dingen als ‘vitamine D & E’, ‘no sugars added’ en ‘eating your desire without your conscience eating you’. Dat is een beetje te erg je best doen, naar mijn smaak. Verder ziet de verpakking er toch wel aantrekkelijk uit. Nu de ingrediënten lezen…

Suikervrij?
Cacaoboter en melkpoeder zijn het meest aanwezig in deze reep. De zoetstoffen zijn erythritol en stevia. Hmmm, niet helemaal gezoet met stevia dus. Naast het ingrediëntenlijstje staat een groot, opvallend kader met een uitleg over stevia, maar er zit dus nog iets in. Erythritol is een redelijk natuurlijk product, maar (net als steviapoeder) best wel geraffineerd. Ze gebruiken duurzame cacao en zoveel mogelijk biologische ingrediënten, dat is inderdaad zeer okay.

Smaak
Na een klein stukje proeven, herkende ik de smaak. Maar waarvan? De volgende dag nam ik nog wat en toen wist ik het, liga milkbreak met frambozensmaak! Heel lang geleden dat ik die voor het laatst at, maar de smaak is toch wel in mijn hersenen blijven hangen. Vind ik deze reep lekker? Ik vind het niet vies en niet lekker. Ik zal de reep zelf niet gaan kopen. Ik heb de andere 7 smaken niet geproefd, dus daar kan ik wat betreft de smaak niets over zeggen.

Conclusie
Nou nee, ik hoef niet nog zo’n reep. Maar ik vond het wel leuk om het te proberen. Ik word heel graag verrast met suikervrije producten die ik nog niet ken! Maar ik raad de reep niet aan en ben niet echt onder de indruk van de prijs (3,95 per reep van 85 gram) ingrediënten en trouwens ook niet van de website en de teksten op de verpakking. Dat doet me denken: waarom heb ik nog steeds geen artikel geschreven over de heerlijke, geweldige lovechock?!

 

3 reacties op “Chokay: chocoladerepen gezoet met stevia” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Hetzelfde geldt voor de chocolade van Céréal. Staat er op de voorkant ‘Stevia sweet’ blijkt dat er ook nog maltitol in zit. Terwijl je daar 2x zoveel voor betaalt dan voor de variant waar alleen maltitol in zit.

  2. Loveshock. Ah, love. Ook niet goedkoop natuurlijk, maar je hebt er weinig van nodig om een tijdje te genieten en oh wat is die lekker ik kwam buiten het zelfgemaakte spul nog niets tegen dat daaraan kon tippen!
    Stevia heeft zo’n eigen smaakje waar ik niet gek van ben, dat en de andere dingen die er vaak toch bijzitten doen me er meestal ver van weg blijven.

  3. Ik heb net biologische chocola gekocht van vivani 92% gezoet met kokosbloesemsuiker deze reep kost €1,99 en is super lekker. Ik doe er altijd een verse medjool dadel bij dit is een top traktatie en omdat ik al een jaar suiker vrij leef doet dit niks met je suiker spiegel en super gezond!!!

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.