Chocolate Chip Pancakes (zonder geraffineerde suiker)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/plugins/microkids-related-posts/microkids-related-posts.php on line 645

Het komt door de serie Parenthood. Daardoor had ik zo’n zin in chocolate chip pancakes gekregen. De laatste tijd kijk ik bijna elke avond een aflevering van die serie en als het daar familytime is, maken ze best wel vaak chocolate chip pancakes. Ik had ze nog nooit op, maar wist dat ze heel lekker moeten zijn. Dus ik ging ze maken. Lekker!!!

Er zit natuurlijk chocolade in deze Amerikaanse pannenkoekjes en in de meeste chocolade zit veel geraffineerde suiker. Hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker. Maar er zijn veel verschillende merken chocolade waar geen geraffineerde suiker in zit, maar bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker. Bijvoorbeeld Lovechock en Conscious.

Voor ongeveer 12 pancakes
230 gram bloem (ik gebruik speltbloem, maar met tarwebloem lukt het even goed)
5 tl bakpoeder
1 tl baking soda
snuf zout
1 tl kokosbloesemsuiker
2 eieren
30 gram gesmolten ongezouten roomboter
300 ml melk (ik gebruik rijstemelk, maar met koemelk lukt het even goed)
100 gram pure chocolade, grof gehakt
Voor het bakken: boter, kokosolie of olijfolie

  • Meng alle ingrediĆ«nten behalve de chocolade in een ruime kom, dat gaat het makkelijkste met een garde. Als alles goed gemengd is, roer dan de stukjes chocolade erdoorheen.
  • Maak je koekenpan goed heet en giet er een beetje kokosolie, boter of olijfolie in.
  • Om de juiste hoeveelheid beslag in de koekenpan te scheppen, gebruik ik een (niet te grote) soep opscheplepel. Je kan ook een ijsschep gebruiken of voor elke pancake steeds dezelfde hoeveelheid in de pan gieten. Deze pannenkoeken moeten kleiner zijn dan de ‘gewone’ Nederlandse pannenkoeken. Zorg dat je altijd wat stukjes chocolade in elke pannenkoek hebt.
  • Als de bovenkant van het pannenkoekje bijna niet meer nat is, draai je ‘m om. Bak tot goudbruin.
  • Doe dan hetzelfde met de volgende chocolate chip pancake.
  • Ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn, met wat maple syrup of agave erover.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.