Boekweitmeel van Ma vie sans gluten

Wij maken al jarenlang verschillende recepten glutenvrij. Eerst was dat vooral vanwege de kinderen die niet of slecht tegen gluten konden, maar inmiddels eet ik ook al bijna twee jaar vrijwel geen gluten meer.

Om glutenvrij te bakken, heb je regelmatig behoefte aan meel dat geen gluten bevat. Wij gebruiken dan meestal boekweitmeel en/of rijstmeel. Zoals je aan de verschillende glutenvrije recepten SuikerWijzer kunt zien, zijn daar heel veel lekkere dingen mee te maken. Zoals mijn favoriete chocoladekoekjes, een variant op een oud recept van Anna. Bij Anna ook wel bekend als de vieze koekjes, omdat het niet haar smaak is zoals ik ze maak ;)

Waarom boekweitmeel gebruiken?

Boekweit is een plant met voedzame zaden. Het meel van die zaden bevat koolhydraten die langzaam verteerd worden en dus geen pieken in de suikerspiegel opleveren. Daarnaast bevat het een behoorlijke hoeveelheid eiwit en verschillende vitamines en mineralen. Kijk op https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1 voor meer informatie over de voedingswaarde.

Goed boekweitmeel is voor ons dus belangrijk. Wij kopen ons boekweitmeel meestal bij de biologische molen bij ons in de buurt, maar die luxe heeft lang niet iedereen. We besloten eens een ander product te testen voor onze lezers die wel graag hoge kwaliteit biologisch boekweitmeel willen gebruiken, maar dat niet even bij een molen kunnen halen.

Meel van Ma via sans gluten

Webwinkel Ecomarkt (zie verderop in dit artikel voor een kortingsactie) stuurde ons een zak boekweitmeel om uit te proberen. Het is van het merk ‘Ma vie sans gluten’ uit Frankrijk, van fabrikant Ekibio. Dat merk biedt verschillende biologische producten zonder gluten. Dit meel is afkomstig van boekweit dat in Frankrijk geteeld en verwerkt wordt.

Het meel zit verpakt in een plastic zakje. Wij houden niet van plastic verpakkingsmateriaal, maar je ontkomt er niet aan bij producten die echt glutenvrij zijn, omdat men op die manier vervuiling met gluten voorkomt. In de verpakking zit 500 gram, genoeg om een aantal keer mee te bakken. Het boekweitmeel van Ma vie sans gluten is heel fijn van structuur, wat doet vermoeden dat het minder ambachtelijk wordt gemalen dan in onze lokale molen.

De kwaliteit

Zo uit de zak smaakt boekweitmeel niet zo spannend, maar het geeft aan bakproducten wel een licht, kenmerkende smaak. Die is bij dit meel helemaal in orde. Ik proefde nauwelijks verschil met het boekweitmeel dat wij gewend zijn en dat is positief. Ook de structuur van bijvoorbeeld de koekjes die ik bakte, was prima met dit meel. De koekjes in kwestie horen zacht brokkelig te zijn, waardoor een hap bijna uit elkaar valt in je mond. Dat lukte goed met het meel.

Behalve het boekweitmeel van onze lokale molen hebben wij ook wel eens supermarktmerken geprobeerd. Die waren duidelijk van mindere kwaliteit en laten we dan ook links liggen. Dit boekweitmeel van Ma vie sans gluten komt voor ons veel beter voor de dag en is een aanrader voor wie biologisch boekweitmeel eenvoudig online wil bestellen.

Korting

Ecomarkt.nl geeft je 10% korting als je dit boekweitmeel via hun gaat kopen. De korting geldt alleen op je eerste bestelling, maar wel voor alles in je winkelwagen. Vul bij het bestelproces de kortingscode HAPPY in.

Naar ecomarkt.nl om dit boekweitmeel te kopen.
boekweitmeel

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.