Bodyscrub met suiker en honing

Als je stopt met het eten van geraffineerde suiker, wil je waarschijnlijk alle producten waar suiker in zit je huis uit. Zo heb je vast nog wel een pot suiker staan en misschien ook nog wel een potje honing. Je kán die suiker en honing gewoon weggooien, maar het is ook mogelijk er nog iets nuttigs mee te doen. Zoals het maken van bodyscrub!

Deze bodyscrub is makkelijk te maken, werkt goed en ruikt heerlijk. Gebruik het onder de douche. Van het warme water wordt het mengsel namelijk wat zachter en na het scrubben was je het gemakkelijk weer van je lichaam af.

Om de ingrediënten af te meten heb ik een kopje gebruikt in plaats van de weegschaal. Het maakt bij dit recept dan ook niet uit of je een paar gram meer of minder van een ingrediënt gebruikt.

BodyscrubBodyscrub met suiker en honing
driekwart kop gewone suiker
half kopje olijfolie
twee eetlepels vloeibare honing

Meng de ingrediënten in een goed afsluitbare pot. De scrub wordt na een tijdje iets harder, dat geeft niets. Wanneer je het gebruikt onder de douche wordt het vanzelf weer iets zachter.

De bodyscrub is voor gebruik op een vochtige of natte huid. Breng de scrub met lichte, ronde bewegingen aan op je lichaam. Goed afspoelen met warm water. Vermijd contact met gevoelige plekken.

Gepost in rubriek Tips

13 reacties op “Bodyscrub met suiker en honing” - Geef jouw reactie


  Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
 1. Niet geschikt voor iedereen? Is het bijv geschikt voor diabetici en mensen met hypglycemie? Want bij mijn weten komt ook via de huid het suiker en honing in je lichaam terecht?

  Groetjes Anja

 2. De scrub heeft zo kort contact met je lichaam (even inwrijven en dan afspoelen), dat ik me niet kan voorstellen dat het via je huid in je lichaam terechtkomt. Maar wanneer je er geen goed gevoel over hebt, raad ik je aan het niet te gebruiken.

 3. Heb ook diabetici en geen last. Dit betekent uiteraard niet dat dit voor iedereen geldt.

 4. Ik wil de bodyscrub wel maken. Maar als ik het in een potje doe hoe lang is het dan houdbaar..

 5. Ala je nou honing gebruikt en je staat onder de douche, raakt het putje dan niet verstopt?

 6. @Charlotte, Het putje raakt niet verstopt door de scrub met suiker. Door het hete water stroomt het er extra goed doorheen.

 7. Als je nou een hele groge huid heb en heel gevoelig, wat raad je dan aan voor scrub. (Want ik heb een zusje die dat wilt wten ;)

 8. @Charlotte, met zulke specifieke vragen over huidverzorging kan je het beste naar een specialist gaan. Bijvoorbeeld een winkel waar ze dit soort producten verkopen, of een verzorgings-spa. Succes!

 9. Even iets anders, wat voor maskers raad je het beste aan in de zomer. Wat lekker verkoelend is enz. (sorry dat ik zoveel vraag ik ben gewoon nieuwsgierig ;0)

 10. Charlotte, ik gebruik geen maskers en adviseer je nogmaals om naar een winkel of spa te gaan.

 11. Waarom denkt iedereen dat als je diabetes hebt dat je dan geen suiker mag? Suiker heeft (bijna) niets met suikerziekte te maken ondanks dat de naam anders doet vermoeden. Je krijgt echt geen hypers als je suiker op je lichaam smeert!

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.