Biologisch eten hoeft niet te duur te zijn

De komende vier weken laat ik zien dat biologisch eten niet te duur is. Ook mensen met een budget kunnen 100% biologisch eten. Op de website vind je elke week ons biologische weekmenu en ik zal in de komende weken een aantal van de recepten met jullie delen.

Voor 100 euro per week kan je 100% biologisch eten

We kopen onze voeding deze maand met een budget van 100 euro (voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen). Dit is wat een gemiddeld Nederlands gezin van 4 personen uitgeeft aan voeding. Veel mensen willen wel biologisch eten, maar hebben het idee dat ze het niet kunnen betalen. Dat idee klopt niet. Ik hoop dat jij ook de uitdaging wilt aangaan om je voeding biologisch te gaan kopen. Biologisch eten is gezonder, maar ook beter voor het milieu, de werknemers en het is vaak echt lekkerder.

week1Ik had een aantal standaard dingen nog in de kast. Die heb ik niet gekocht. Zoals rijst, een paar soorten beleg, gedroogde kruiden. Wij eten bijna helemaal vegetarisch, omdat we dat prettig vinden en het gezond is. Vegetarisch of niet, je kan biologisch eten van hetzelfde budget.

Biologische boodschappen
We hebben een biologische winkel in de stad waarin we wonen, maar die vind ik best duur. Ik heb geen tijd om zelf allerlei winkels en markten langs te gaan om de goedkoopste biologische producten bij elkaar te zoeken. Daarom ging ik online rondkijken en kwam bij de biologische bezorgdienst Beter Bio uit. Die sprak me aan. Je kan er kiezen voor een groente- en/of fruitbox, of een nog luxere box, maar je kan ook helemaal zelf kiezen welke boodschappen je bij ze afneemt. De boodschappen worden gratis bij je huis afgeleverd.

Ze doen ook allerlei dingen die ik heel goed vind. Ze doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken, ze zorgen ervoor dat de producten zoveel mogelijk uit de regio komen waarin je woont en kopen alleen de producten in die de klanten hebben besteld. Daardoor wordt er minder voedsel verspild. We werken met plezier met ze samen aan dit project om een maand lang voor 100 euro per week biologisch te eten.

Weekmenu 1

Hieronder vind je ons weekmenu van week 1. Als je het aanklikt, opent er een pdf. Die kan je bewaren of printen als je wilt.

biologisch-weekmenu-1

 

5 reacties op “Biologisch eten hoeft niet te duur te zijn” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. In Eindhoven, Rotterdam en Utrecht is sinds een paar maanden een nieuw initiatief van start Rechtstreex. Zij halen producten bij boeren en bio leveranciers in de buurt van jouw stad. Elk weekend kun je bestellen en op 1 avond en ochtend door de week kun je de bestelde producten ophalen bij jouw wijkpunt.

    Ik maak er met veel plezier gebruik van en doordat de tussenhandel uitgeschakeld wordt vallen de prijzen ook erg mee.
    Mijn fruit haal ik vaak bij de landwinkel alhoewel deze niet alleen biologische producten heeft zijn deze wel zoveel mogelijk lokaal en duurzaam.

  2. Ik koop ook graag bij bij Beterbio en ben ook van mening dat biologisch niet duur hoeft te zijn. Je koopt bewuster in, gooi niks weg en wordt creatiever met restjes. Ga je ook de recepten nog ergens publiceren? Heb ook interesse in de smoothies :-)

  3. Hoi Amanda, Leuk dat je ook graag bewust met je voeding bezig bent! Ik ga een aantal recepten publiceren in de loop van de tijd. Er staat ondertussen al een recept van het weekmenu op deze website: pannenkoeken! Er komen later nog meer recepten! Het is goed om te weten dat je ook interesse in de smoothies hebt, dan kan ik daar rekening mee houden.

  4. Mag ik even lachen om deze belachelijke blog. Ik woon in Rotterdam en moet naar het centrum voor biologisch voedsel en dat is met de belachelijke en onevenredige prijzen niet te betalen + parkeerkosten. Laten leveren van voedsel is vreselijk duur voor een alleenstaande. Dit is geen serieus artikel, alleen maar reklame voor Bio Beter. Schei eens evens uit en maak je liever sterk voor het feit daat alles biologisch geteeld zou moeten worden.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.