Dit is mijn nieuwe favoriete appeltaart! Deze taart heeft een amandelbodem, waardoor het super lekker smaakt en ook nog stiekem best gezond is!
This is my new favorite apple pie! This pie has an almond crust which makes it very delicious and secretly healthy!
Appeltaart met amandelbodem
(voor ongeveer 6 personen)
200 gram witte amandelen
2 eetlepels arrowroot
een kwart theelepel zeezout
3 eetlepels agavesiroop of maple syrup
100 gram kokosolie
1/4 theelepel vanillepoeder (optioneel)
3 appels (ongeveer 280 gram)
100 gram rozijnen
2 theelepels kaneel
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
- Vet een ronde bakvorm met 22 c.m. doorsnede in met een klein beetje kokosolie
- Mix alle ingrediƫnten behalve de appel, rozijnen en kaneel in een keukenmachine tot een deeg dat een bal vormt.
- Doe het deeg in de bakvorm, spreid het uit met de achterkant van een eetlepel en druk het tegelijk aan.
- Schil de appels en snij ze in plakjes.
- Doe de appels in een kom. Voeg de rozijnen en het kaneel toe en roer het door elkaar.
- Het appelmengsel mag nu bovenop de bodem. Spreid het mooi uit, zodat overal ongeveer evenveel appel en rozijnen zit.
- Bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
- De appeltaart is warm heel lekker, maar ook een beetje kruimelig. Als je ‘m laat afkoelen en een tijdje in de koelkast zet, is de bodem stevig geworden en evengoed superlekker!
Nadat je deze taart hebt gemaakt, zou ik het heel leuk vinden om te weten (en zien) wat het resultaat was!
Apple pie with almond crust
(for approximately 6 pieces)
200 grams white almonds
2 tablespoons arrowroot or tapioca starch
1/4 teaspoon sea salt
3 tablespoons agave or maple syrup
100 grams of coconut oil
1/4 teaspoon of vanilla powder (optional)
3 apples (280 grams)
100 grams of raisins
2 teaspoons cinnamon
- Preheat the oven to 160 Celsius
- Grease a 22 cm tart tin with a little bit of coconut oil
- Simply mix all of the ingredients except the apple, raisins and cinnamon in a food processor until a dough forms into a ball
- Scoop the dough in your baking tin and spread it with the back of a tablespoon and press it at the same time
- Peal the apples and slice them
- In a bowl mix the apple with the raisins and cinnamon
- Spread the apple mixture on the crust
- Bake in the oven for 30 minutes
- When the pie is still warm, it’s very delicious but a bit crumbly. When it’s cooled down and you’ve put it in the fridge for a while, the crust is much less crumbly and just as good!
After made this pie, I would love to know (and see) your results!
Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
Net de appeltaart gemaakt. Hij rust nu uit van de hete inspanning in de ijskast.
Ik vraag me alleen af of de amandelen niet klein gemaakt hadden moeten worden.
Amandelen in blender met klein scheutje sojamelk gemixt want het bleef erg grof en werd niet smeuig. Na 30 min in de oven (op 160 graden) waren de stukjes appel nog niet gaar, nog 15 min erbij gedaan. Nu appel wel gaar maar bodem hard en donker bruin.
Geen succes, niemand blieft hem :( en is de bodem niet erg vet? Met 200 g noten en 100 g kokosolie?