Appelflap (zonder suiker)

appelflap1Soms heb ik zin in iets lekkers dat ook nog snel klaar is. Ja ach, je hebt soms van die momenten… Daarom maakte ik deze appelflap zonder suiker. Het is supermakkelijk, snel klaar en het smaakt erg lekker. Voor deze appelflap is echt geen suiker nodig, ook niet iets dat de suiker vervangt. Doordat er geen suiker in zit, proef je de appel bovendien beter.

Appelflap (zonder suiker)
voor 1 persoon

  • 1 kleine appel (bijvoorbeeld Elstar)
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • kaneel

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg door ze even onder stromend koud water te houden.

Schil de appel en snij in kleine blokjes.

Leg de appelstukjes op een plakje bladerdeeg, strooi er kaneel overheen en dek het geheel af met het tweede plakje bladerdeeg.

Duw de randen een beetje dicht met je vingers of een vork.

Leg bakpapier op een bakplaat. Leg daar de appelflap op.

Bak in de oven voor 12 tot 15 minuten tot het deeg goudbruin is.

Variaties:

  • Voor wat extra’s kun je grof gehakte walnoot aan het appelmengsel toevoegen.
  • Je kunt de appelflap ook maken met één plakje bladerdeeg. Gebruik dan een halve appel en vouw het plakje bladerdeeg doormidden, zodat het de vorm van een driehoek krijgt.

4 reacties op “Appelflap (zonder suiker)” - Geef jouw reactie


    Warning: Use of undefined constant swij_comment - assumed 'swij_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u11185d26259/domains/suikerwijzer.nl/public_html/wp-content/themes/swij/comments.php on line 39
  1. Wat een leuke recepten hebben jullie er de laatste tijd opgezet! Ik ga ze proberen. Ben een tijdje niet-suikervrij geweest en ik wil toch graag weer een stap in de juiste richting zetten.

    Groetjes, Mirjam :D

  2. Ik vind de suikervrije appelflappen zeer geslaagd en op deze manier vind ik ze NOG lekkerder…

    Ik voeg naast kaneel ook wat suikervrije abrikozenjam van Zonnatura toe aan de appelblokjes.
    Ik bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier en bestrooi dit dan met geschaafde amandeltjes mmmmm heerlijk hoor :)

  3. dit is ook de basis voor appelflappen voor oud en nieuw. Je rolt dan het bladerdeeg dun uit, de lap is dan ongeveer 2x groter en steekt er dan rondjes van 8-10 cm uit. Randjes die je overhoudt stapel je op elkaar en rol je weer uit. Niet een balletje van maken want dan verlies je de laagjes. De appel rasp ik met een grove schaaf en doe er kaneel door. Doe het in een zeef met een bak eronder als je het even laten staan en komt flink wat vocht uit.
    Op een rondje een flinke eetl. appel-kaneel mengsel leggen. De rand 1 cm vrijhouden en de rand met water in smeren 2e rondje erop en goed aandrukken/knijpen. Dan in de zonnebloemolie bakken gewoon waar je de oliebollen ook in bakt. Eventueel kin je er nog wat kaneel over. Ze zijn super lekker !!!!!!
    Ik gebruik 2 pakken bladerdeeg en ongeveer 1,5 kg appels. Het deeg kun je blijven uitrollen tot het echt helemaal op is tenminste als jet het opstapeld !!

  4. Wat ook lekker is om aan de appelflap toe te voegen zijn rozijnen en krenten en evt. nog een beetje honing.

Jouw reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond. Velden met een * zijn verplicht.